duminică, 19 mai, 2024

Medalie de bronz câștigată de cățelușa Neli, de la ISU Buzău, la un concurs al MAI

Medalie de bronz câștigată de cățelușa Neli, de la ISU Buzău, la un concurs al MAI

Facebook
Twitter
Email
Cățelusa Neli care activează în Echipa de Căutare-Salvare a ISU Buzău a obținut medalia de bronz la Campionatul de Dresaj al Câinilor de Serviciu din Ministerul Afacerilor Interne, competiție ajunsă la a 12-a ediție. La startul competiţiei care a avut loc la Sibiu au participat treizeci de cupluri chinotehnice, atât din cadrul IGSU, cât şi din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, care au concurat în cadrul probelor specifice.

În perioada 05-09 octombrie 2015, în cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din municipiul Sibiu, s-a desfăşurat a douăsprezecea ediţie a Campionatului de Dresaj al Câinilor de Serviciu al Ministerului Afacerilor Interne.
 
În urma desfăşurării probelor, cuplul chinotehnic format din plt adj Toma Daniel şi câinele Neli, care face parte din Echipa de Căutare-Salvare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău şi-a demonstrat calitatea profesională, obţinând locul al III-lea (medalie de Bronz) în concurs.
 
Căţeluşa din rasa ciobănesc belgian a fost primită, în cadrul unui program naţional, de la Centrul Chinologic Sibiu şi are misiunea de a-i ajuta pe pompierii buzoieni la căutarea şi salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături.
 
Câinii din rasa ciobănesc belgian sunt renumiţi pentru inteligenţă şi perseverenţă, îndeplinirea comenzilor primite, loialitatea şi devotamentul pe care îl arată faţă de stăpân, acestea fiind şi motivele pentru care sunt formaţi pentru misiunile de căutare – salvare.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.