vineri, 3 mai, 2024

DSP Buzău pregătește ample controale în şcoli şi grădiniţe

DSP Buzău pregătește ample controale în şcoli şi grădiniţe

Facebook
Twitter
Email
Odată cu apropierea deschiderii noului an şcolar, unităţile de învăţământ sunt controlate de instituţiile autorizate. Tot ca de obicei, multe dintre acestea nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare, de care, de altfel, au dus lipsă şi în anii anteriori. 

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău vor merge în control imediat după debutul anului şcolar, iar directorii de şcoli şi grădiniţe care nu vor îndeplini normele de igienă impuse de lege vor fi sancţionaţi. 
 
Cu mai puţin de două săptămâni înaintea începerii noului an şcolar, nu mai puţin de 85 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Buzău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prezentat în cadrul Colegiului Prefectural. 
 
Conform documentului prezentat în Colegiul Prefectural, dintre cele 566 de obiective, 481 au primit deja autorizaţia de funcţionare (150 în urban, 331 în mediul rural), în timp ce alte 12 unităţi sunt în curs de autorizare.
 
La cele mai multe dintre aceste unităţi care nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare lucrările de reparaţii şi modernizare sunt încă în derulare, însă acest aspect nu pune deocamdată în pericol începerea noului an şcolar. 
 
Faţă de anul trecut, numărul şcolilor care au autorizaţie sanitară de funcţionare este mai mare. 
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău vor merge în control în perioada 14 – 25 septembrie, când directorii de şcoli şi grădiniţe care nu vor îndeplini normele de igienă impuse vor fi sancţionaţi. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.