joi, 2 mai, 2024

VIDEO Toxicitate ridicată la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău. Un director plantează cauciucuri și stații GPL printre sere și solarii

VIDEO Toxicitate ridicată la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău. Un director plantează cauciucuri și stații GPL printre sere și solarii

Facebook
Twitter
Email
Deși a depășit cu mult vârsta de pensionare, directorul  stațiunii de cercetare legumicole SCDL Buzău, Constantin Vlad, se încăpățânează să conducă spre faliment destinele unei untități etalon a cercetării românești. Și pentru că funcția pretențioasă pe care o ocupă îi depășește cu mult posibilitățile intelectuale, omul face orice ca să dea pe tavă bucată cu bucată, din terenul unei unități care a sucit deja mințile samsarilor imobiliari din municipiul Buzău. 

Ajuns la fundul sacului după ce a cârmuit lamentabil cercetarea de la Buzău, directorașul șugubăț, în fapt un banal inginer agricol care a cules laurii unor cercetători de renume ai unității, a ajuns acolo unde și-a propus… să nu mai aibă bani nici de salarii.
 
Și pentru că rezolvarea vine de la sine, directorul s-a gândit să pună terenul stațiunii la picioarele mușteriilor care dau târcoale de mai bine de 10 ani. Și nu așa oricum ci printr-o stratagemă bine gândită.
 
În primă fază s-a ocupat de afaceri proaste, care să aducă în colaps unitatea, pentru ca apoi să scoată la închiriere pe termen de minimum cinci ani, bucăți de teren ale stațiunii. După o schemă probată de fostul director penal Nicolae Trandafir, vânzarea către investitorii ”strategici” intră în calculele celui care a permis déjà ca pe teritoriul stațiunii să se ridice câteva vile de lux de către băieții deștepți.
 
A sabotat cel mai valoros om al cercetării de la Buzău
 
Echipa lui Constantin Vlad a intrat în joc în urmă cu câțiva ani propulsată de oameni de partid și afaceriști cu interese mari pe piața imobiliară care își doreau să dezmembreze rapid stațiunea ce deține cel mai valoros teren din municipiul Buzău. Aceștia erau disperați că nu-l pot reduce la tăcere pe Academicianul Costel Vânătoru, venit la cârma unității în noiembrie 2008. Amenințat chiar și cu moartea de către cei care mulgeau de ani buni stațiunea, Costel Vânătoru a fost nevoit să demisioneze de la conducere după câteva luni de chin și de luptă cu rechinii dar și cu autoritățile statului care erau surde și oarbe la nelegiuirile ce se petreceau aici.
 
De fapt acesta a fost și planul uneltitorilor care în față se prefăceau a fi foarte afectați de drama prin care trecea stațiunea iar în spate își frecau mâinile să apuce fiecare câte o ciozvârtă din teren. Imediat după demisia lui Vânătoru a intrat în joc Iulia Ştefănescu, un nimeni care n-avea nici în clin nici în mânecă cu cercetarea, pusă pe funcție pe filiera PD-L. Constantin Vlad a rămas un așa zis susținător al inginerului Vânătoru, în fapt acesta fiind doar o unealtă cu rol de informator, care îl spiona de zor pe cercetătorul problemă.
 
Un dinozaur grijuliu
 
După ce Constantin Vlad a fost deconspirat, acesta a dat cărțile pe față și a trecut la șefia stațiunii.Cât a pândit din umbră, bătrânul dinozaur și-a făcut și alte mendre. A avut grijă să-și aranjeze fiica și să-i dea în arendă chiar una dintre parcelele stațiunii aflate la marginea cartierului Simileasca, spre dezgustul subordonaților care n-aveau curajul să vorbească pentru că știau cu cine au de-a face.
 
Ultima ispravă a lui Constatin Vlad se derulează în această săptămână într-o zonă centrală,  sub ochii ingăduitori ai autorităților care dau autorizații de construcții într-un ritm infernal. Strada Frăsinet, care abia a fost reabilitată, a ajuns să fie ciuntită de o nouă investiție care va mări disconfortul vizual al buzoienilor.
 
O stație GPL a primit aviz de funcționare pe terenul stațiunii chiar în inima târgului, la numai câteva luni după ce primăria a alocat miliarde pentru mărirea unui sens de ciruclație.
 
După cum ne-a declarat Constatin Vlad, „a făcut totul pentru a obține bani de salarii”… Ne întrebăm , chiar așa o fi? Pentru că de fapt 500 de euro pe lună e o sumă derizorie chiar și pentru un turnător…
 
UPDATE
 
Reactiile  foştilor şefi ai instituţiei nu au întârziat să apară în urma articolului publicat luni . Într-un atac virulent lansat miercuri de pe contul reţelei de socializare “Facebook”, fosta directoare Iulia Ştefănescu, numită politic de PD-L la şefia acestei înstituţii, l-a catalogat pe Academicianul Costel Vânătoru drept „un agramat şi oportunist” iar pe autorul articolului drept „calomniator cu diplomă cumpărată„.
Mizerii neverificate, calomnii din partea unui jurnalist probabil tot cu diploma cumparata, sugerate sigur din partea unuia dintre cei mai valorosi cercetatori. Statiunea are probleme fara doar si poate, din pacate greu de rezolvat in situatia in care statul nu se implica. Raman in continuare oripilata de practica unor agramati , oportunisti ai timpurilor acestea tulburi cand poti accede cu usurinta la titluri nemeritate precum coana Leana academiciana.Am avut nesansa sa traim in reluare o epoca in care valorile sunt rasturnate si totul merge cum vedem ca merge in tara asta , Dar nu stiu cum se simt cei care sustin astfel de oameni, cum se privesc ei pe ei. Nu poti sa-ti cureti cu nici un titlu demnitatea de om, si ce putini au ramas oameni, din pacate…” a precizat fosta directoare în comentariul de pe Facebook.
Fosta directoare Iulia Ştefănescu este în prezent pensionară dar şi angajată a unei societăţi private cu profil agricol.
 

Autor: Florin Mitu
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.