duminică, 19 mai, 2024

Talcioc mai modern, începând de duminică. Comercianții vor expune marfa numai pe mese

Talcioc mai modern, începând de duminică. Comercianții vor expune marfa numai pe mese

Facebook
Twitter
Email

Peste 400 de mese au fost montate, marți, pe platoul de la Drăgaică, pentru închirierea de către negustorii de chilipiruri. Peste o sută dintre aceștia au preferat să-și rezerve deja locuri, pentru târgurile viitoare. Câteva zeci de mese vor putea fi ocupate în dimineața zilei de duminică.

Potrivit societății ”Piețe, târguri și oboare” SA, au fost poziționate pe platoul de la Drăgaică un număr de 408 mese noi, la care vor avea loc absolut toți târgoveții, după cum promit reprezentanții societății din subordinea municipalității.

În cursul dimineții de marți, aproximativ o sută de comercianți au contractat mese, contra sumei de 50 de lei lunar/masă. Încă aproximativ 200 de mese vor putea fi ocupate duminică dimineață, contra unei taxe forfetare de 10 lei/masă.

15230732_798197646989849_1588451524214661588_n

Prin modernizarea dotării cu mobilier a târgului, a fost triplat numărul de mese. ”Până acum era haos la închirierea locurilor pentru expunerea produselor. Veneau cu noaptea în cap și se luptau pentru locuri. Unii veneau cu preșul de doi sau trei metri și erau taxați la fel ca ceilalți, de la mese, care aveau doar un metru pătrat ocupat. Acum s-a pus ordine și important este că nu vor mai întinde obiectele pe jos”, ne-a spus Daniel August, de la SC Piețe, târguri și oboare SA Buzău.

Talciocul de la Drăgaică este deschis în fiecare duminică. Biletul de intrare în târg costă un leu de persoană.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.