duminică, 19 mai, 2024

Polițiști din București au descins la firme din Buzău, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Polițiști din București au descins la firme din Buzău, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Facebook
Twitter
Email
Peste 120 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au descins în această dimineaţă la domiciliile a peste 40 de persoane din Bucureşti, Buzău, Ilfov, Dâmboviţa şi Mehedinţi, bănuite că ar fi prejudiciat statul prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la 7 milioane de lei, în acest sens fiind puse în aplicare 43 de mandate de percheziţii domiciliare. 

Anchetatorii au probe că, în perioada 2009 – 2014, societăţi comerciale care aveau contracte cu instituţii publice controlate de un număr restrâns de persoane au creat circuite economice şi financiare fictive, prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală de achiziţii fictive, pentru a nu plăti obligaţiile fiscale.
 
“Mai mult, reprezentanţii acestor societăţi au încercat să ascundă provenienţa ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă prin transferuri bancare repetate în conturile unor firme controlate de aceleaşi persoane, în final, aceste sume fiind retrase integral în numerar”, a precizat Poliţia Capitalei.
 
Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la aproximativ şapte milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.
 
Acţiunea a fost făcută cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.