sâmbătă, 4 mai, 2024

Peste 90 la sută dintre elevii buzoieni au completat cereri pentru a participa la cursurile de Religie

Peste 90 la sută dintre elevii buzoieni au completat cereri pentru a participa la cursurile de Religie

Facebook
Twitter
Email
Se încheie perioada de completare a cererilor prin care părinții și elevii majori îşi dau acordul de a participa la cursurile de Religie. Potrivit IȘJ, peste 90% dintre elevii buzoieni doresc să studieze în continuare această disciplină. Astfel, profesorii de Religie nu-şi vor pierde locul de muncă. 

Cei aproximativ 200 de dascăli care predau această specialitate, în Buzău, vor avea catedră întreagă cel puţin până la sfîrşitul acestui semestru, atât cât sunt valabile cererile depuse până astăzi.
 
Potrivit Inspectoratului Școlar Buzău, dintre cei aproximativ 54.000 de elevi care aveau în orar Religia, 49.390 au depus cererea de continuare a cursurilor.  Un număr de 49.060 de cereri (92%) au fost completate pentru confesiunea Biserica Ortodoxă Română. 
 
Au mai fost depuse 172 de cereri pentru Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea din România, Biserica Creştină după Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creştine după Evanghelie din România – 64, Uniunea Penticostală – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România – 49, Biserica Evanghelică Română – 15, Biserica Romano-Catolică – 12, Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România – 8, Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova – 5, Cultul musulman – 4 şi Biserica Evanghelică C.A. din România, o cerere. 
 
Ministerul Educaţiei va trebui să gădească pentru elevii care şi-au declarat apartenenţa la un alt cult profesori sau pastori care să le predea.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.