vineri, 3 mai, 2024

Sute de buzoieni au ajuns de Paște la spital cu afecțiuni digestive și răni rezultate în urma agresiunilor

Sute de buzoieni au ajuns de Paște la spital cu afecțiuni digestive și răni rezultate în urma agresiunilor

Facebook
Twitter
Email

În aceste zile, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău au ajuns peste 450 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cei mai mulți au acuzat probleme digestive și respiratorii, însă nu au lipsit nici agresiunile pe fondul consumului excesiv de alcool.

În cele patru zile libere, un număr de 445 de persoane au ajuns la Spitalul Județean Buzău, având nevoie de îngrijiri medicale. Mulți dintre ei, bolnavi cronic a căror stare de sănătate s-a agravat pe fondul consumului exgerat de alcool si mâncare.

Dar nu au lipsit nici agresiunile soldate cu victime ori accidentele de circulație. Cele mai multe prezentări la camera de gardă a spitalului din Buzău au fost luni, când medicii au fost nevoiți să îngrijească nu mai puțin de 175 de pacienți.

Și la Serviciul Județean de Ambulanță s-a lucrat la foc continuu în minivacanța de Paște. Dacă într-o zi obișnuită media solicitărilor era de 150, în ultimele zile s-a ajuns la 180 de solicitări în 24 de ore.

De departe, cele mai frecvente situații au fost colicile abdominale cauzate de consumul fără măsură a bucatelor tradiționale.

În noaptea de Înviere, la Maternitatea Buzău au avut loc cinci nașteri, doi băieței și trei fetițe, primul adus pe lume fiind un băiat de 3.480 grame, la ora 04.24.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.