marți, 30 aprilie, 2024

Fotografii din „Ținutul Buzăului”, la Bruxelles

Fotografii din „Ținutul Buzăului”, la Bruxelles

Facebook
Twitter
Email

Institutul Cultural Român de la Bruxelles și Ambasada României în Regatul Belgiei organizează, în perioada iunie – septembrie, expoziția de fotografie „Ținutul Buzăului – Geoparc UNESCO”, în urma obținerii validării oficiale ca geoparc internațional UNESCO.

Este vorba despre o expoziție în oglindă, una la Bruxelles și alta la Buzău, alcătuită din 30 de fotografii de mari dimensiuni, transmise de Muzeul Județean Buzău în colaborare cu Consiliul Județean Buzău și de Asociația Ținutul Buzăului.

Vernisajul va avea loc luni, 6 iunie, la Bruxelles – Consulatul României și la Buzău – Muzeul Județean. Geoparcul „Ținutul Buzăului” a devenit, recent, cel de-al doilea geoparc acreditat UNESCO din România, inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor, după Țara Hațegului.

Lista globală este compusă din 177 de zone geografice din 46 de țări. Cu un potențial turistic deosebit, „Ținutul Buzăului” se află în zona Carpaților de Curbură, înglobează 18 comune și are aproximativ 1.000 km2.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.