vineri, 24 ianuarie, 2025

Legume proaspete în mijlocul iernii. Cum reușesc fermierii să aducă recolte gustoase în piață

Legume proaspete în mijlocul iernii. Cum reușesc fermierii să aducă recolte gustoase în piață

Facebook
Twitter
Email

Chiar dacă iarna își păstrează temperaturile scăzute, unii fermieri se laudă cu recolte proaspete, crescute în solarii bine protejate. Cu multă muncă și tehnologie de ultimă generație, aceștia au reușit să mențină culturile active chiar și când afară termometrul indica valori negative.

„Anul acesta am avut un timp favorabil, nu a fost prea frig. Solariile noastre duble mențin foarte bine căldura; astfel, chiar dacă afară au fost -4 sau -5 grade, în interior nu am înregistrat temperaturi sub 0 grade”, explică Mircea Tatu, un fermier dedicat.

Fermierii au recoltat deja salată, ceapă verde, ridichi și ardei, produse care atrag clienții în piețe. „Se cumpără bine. Marfa importată vine la prețuri mai mari, iar clienții preferă produsele locale”, adaugă un alt agricultor.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, fermierii au lucrat neîncetat, monitorizând și îngrijind culturile. „Trebuie să aerisești solariile zilnic, să le închizi seara și să le culegi la timp. Este o muncă continuă”, precizează Mircea Tatu.

Grație acestor eforturi, cu doar 10 lei, gospodinele pot pregăti o salată proaspătă, plină de vitamine, cu ceapă verde și ridichii direct din solarii. Tehnologiile moderne permit fermierilor să mențină producția pe tot parcursul iernii, oferind legume sănătoase și gustoase, chiar și în sezonul rece.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.