miercuri, 1 mai, 2024

Campania “Sacul galben” face turul școlilor din municipiu

Campania “Sacul galben” face turul școlilor din municipiu

Facebook
Twitter
Email
Campania de colectare selectivă a deşeurilor intitulată “Sacul Galben” se intensifică  în municipiul Buzău odată cu venirea primăverii. Reprezentanţii firmei de salubritate  RER Ecologic Service, organizează la începutul lunii viitoare, un concurs pe teme ecologice la care vor participa 40 de clase de elevi de la Liceul Pedagogic din Buzău. Parteneriatul cu instituția de învățământ este cel de-al treilea din acest an și va cuprinde cinci etape de colectare a deșeurilor.

Numărul celor care aud de campania “Sacul Galben” este în continuă creștere datorită sutelor de elevi angrenați în campaniile de informare ecologică derulate de către operatorul local de salubritate RER Ecologic Service.Mediatizarea acțunilor în școlile din Buzău atinge în acelasi timp două tipuri de publicuri țintă: elevii și familiile acestora, “sacul galben” fiind pe buzele tuturor celor implicați direct sau indirect în acest proiect. “Ne extindem în fiecare lună în câte o școala cel puțin. Vrem ca informarea noastră să treacă de ușile claselor și să ajungă și la cei mari prin glasul copiilor. Elevii din clasele primare și gimnaziale se dovedesc a fi cei mai receptivi și cei mai harnici. Acum, odată cu semnarea parteneriatului cu Liceul Pedagogic din Buzău, numărul elevilor informați crește iar transmiterea mesajului nostru se multiplică prin implicarea elevilor în proiect” ne-a declarant reprezentantul RER Ecologic Buzău, Denisa Nicu.
 Numărul mare de clase și implicit de elevi implicați în acest proiect, la care vor participa copii de la grupele pregătitoare și până la clasele de liceu,denotă interesul manifestat de aceștia pentru menținerea curată a mediului înconjurător.
Ca și la celelalte scoli, colectarea selectivă se va realiza în cadrul concursului conform unui grafic stabilit, în perioada 01 -03-30.03. 2015 și în fiecare început de săptămână  din luna martie. La sfârșitul concursului, clasele cele mai harnice vor fi premiate cu table magnetice și multifunctionale necesare oricarei clase. Campania “Sacul galben” reprezintă interesul demonstrat și susținut de  RER Ecologic pentru implementarea colectării duale în fiecare casă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.