marți, 21 mai, 2024

VIDEO Aglomerație în Târgul de Vară Drăgaica, cel mai mare si mai longeviv din Romania. Cum arată ediția din 2023

VIDEO Aglomerație în Târgul de Vară Drăgaica, cel mai mare si mai longeviv din Romania. Cum arată ediția din 2023

Facebook
Twitter
Email

Fum de grătare, muzică care îți sparge timpanele, tiribombe care te amețesc: aceasta este atmosfera din Târgul Drăgaica. Cel mai mare bâlci din țară, dar și cel mai vechi, s-a deschis în weekend și îi va ține pe buzoieni într-o distracție continuă până pe 25 iunie.

Terasele învăluite în fumul grătarelor produc pe bandă rulantă mici și fripturi, suficiente pentru a satisface zeci de mușterii într-o oră. Porumbul fiert, gogoșile și vata de zahăr nu lipsesc din mâinile vizitatorilor târgului de vară. Oamenii înfulecă din bunătăți în timp ce admiră spectacolul folcloric sau cumpără suveniruri din bazar.

În Drăgaica, distracția vine din orice colț. Un număr de 20 de atracții de agrement au fost montate în târgul buzoian. Tinerii curajoși pot experimenta senzații tari în mașinăriile special concepute pentru iubitorii de adrenalină.

Anul acesta, în Târgul „Drăgaica”, sunt programate să evolueze pe scena special amenajată zeci de artiști îndrăgiți, printre care: Andra, Damian and Brothers, Direcția 5, Pepe, Elena Gheorghe, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu, Andia, Gabriel Cotabiță, Corina Chiriac și alți artiști buzoieni foarte îndrăgiți, precum: Nemuritorii, Mario Buzoianu, Lucia Dumitrescu sau Claudia Colniceanu.

Drăgaica este cel mai vechi târg din țară, atestat documentar în secolul al 15-lea. Inițial târgul era dedicat comerțului cu lână și vite în zona Carpaților, iar numele său, „Drăgaica”, a fost menționat pentru prima dată în anul 1714 în descrierile lui Dimitrie Cantemir.

Aici se vindeau produse realizate de meșteșugari locali, oamenii se adunau pentru a se distra, consumau bragă și mâncau halviță.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură