luni, 20 mai, 2024

Pugilista Steluţa Duţă, aur la Europenele de box feminin

Pugilista Steluţa Duţă, aur la Europenele de box feminin

Facebook
Twitter
Email

La vârsta de 32 de ani, buzoianca Stela Duţă a reuşit nouă o performanţă de excepţie pentru sportul românesc. Pugilista a câştigat medalia de aur la Campinatele europene de box feminin de la Bucureşti, după ce a trecut în finală de bulgăroiaca Sevda Asenova.

În gala finală de sâmbătă, Steluţa Duţă, categoria 48 kg, a cucerit medalia de aur, a 3-a continentală din palmaresul ei, după succesele din 2006 şi 2007. ”A fost un meci greu, în faţa unei adversare pe care o cunoşteam bine. Am mai învins-o şi altădată. Este extraordinar să câştig în faţa propriilor suporteri şi vreau să dedic acest succes staff-lui tehnic al lotului, tuturor televiziunilor din România şi fanilor boxului. Sunt extrem de fericită, nu concepeam să nu iau decât medalia de aur. Vreau să câştig şi titlul mondial şi să ajung la Jocurile Olimpice de la Rio”, a declarat Steluţa Duţă.

 

România a ocupat locul 3, cu o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz, în clasamentul pe naţiuni al Campionatelor Europene 2014 de box feminin de la Bucureşti, după Rusia (2-1-2) şi Bulgaria (1-2-1). Medalia de argint i-a revenit Florinei Radu la categoria 81 kg, unde a fost învinsă de Lilia Durnieva din Ucraina. Cele trei medalii de bronz au fost obţinute de Cristiana Stancu (cat. 69 kg), Simona Sitar (cat. 64 kg) şi Luminiţa Turcin (cat. +81 kg).

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.