sâmbătă, 4 mai, 2024

ULTIMA ORĂ Se îngroașă gluma! Încă șapte copii din Gura Teghii au simptomele specifice toxiinfecției alimentare

ULTIMA ORĂ Se îngroașă gluma! Încă șapte copii din Gura Teghii au simptomele specifice toxiinfecției alimentare

Facebook
Twitter
Email
Serviciul de ambulanță Buzău a fost solicitat de medicul din Gura Teghii să trimită echipaje la școala din comună, după ce un număr de șapte copii din clasa a cincea au acuzat dureri abdominale și greață.

”Am trimis patru autospeciale, de la Pătârlagele, Nehoiu și Buzău, pentru a-i aduce la spital pe cei șapte copii. Deocamdată nu se cunosc cauzele, însă cert este că au acuzat simptomele specifice unei toxiinfecții alimentare”, a declarat medicul Luana Zissu, managerul Serviciului de Ambulanță Buzău.
Reprezentanţii primăriei Gura Teghii spun că au luat legătura cu conducerea şcolii de la care au aflat că un odorizant puternic, pulverizat în clasă, ar fi sursa intoxicaţiei. După ce un profesor de educaţie fizivă i-a scos din clasă, aceştia au început să se simtă mai bine. O anchetă a DSP și DSVSA va stabili despre ce afecțiune este vorba și ce a cauzat starea de rău a copiilor.
Tot astăzi, 19 elevi din Ziduri au ajuns la spitalul din Râmnicu Sărat, după ce au consumat iaurt și corn. 13 dintre ei au rămas internați.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, buletinele de analiză ale societăților furnizoare ale alimentelor din școli sunt în regulă.
”Prin licitație organizată de Consiliul Județean, două firme distribuie cornul și lactatele în școli. Este vorba despre Boromir, pentru corn, și Meridian Agroind din Râmnicu Sărat, pentru lactate. Astăzi a fost distribuit iaurt, în jurul orei 10.00, iar simptomele au apărut după circa un sfert de oră. Am primit buletinele de analiză de la cei doi distribuitori și sunt în regulă. Acum, DSVSA și DSP vor face anchete pentru a lămuri toate aspectele și tot ele vor fi cele care vor putea lua măsuri, în funcție de ce vor descoperi. Este posibil ca la origine să fie manipularea necorespunzătoare a acestor alimente, depozitarea lor incorectă, multe pot fi cauzele”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.