duminică, 5 mai, 2024

Un nou termen de judecată, în procesul în care este judecat primarul suspendat al orașului Nehoiu

Un nou termen de judecată, în procesul în care este judecat primarul suspendat al orașului Nehoiu

Facebook
Twitter
Email
Curtea de Apel Ploieşti a acordat un nou termen, pentru data de 5 noiembrie, în dosarul în care primarul suspendat al oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, este judecat pentru conflict de interese de natură penală. Dosarul se află în faza apelului, după ce în 23 ianuarie Judecătoria Pătârlagele l-a condamnat pe edil la 2 ani şi 2 luni de închisoare, cu suspendare. 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, primarul suspendat al oraşului Nehoiu a fost condamnat pentru două infracţiuni de conflict de interese, pe motiv că, în timp ce se afla în funcţie, a avizat la plată o factură restantă către firma sa pentru o serie de lucrări realizate la şcoala din Nehoiu, dar şi pentru atribuirea preferenţială a unui contract de lucrări.
 
Dar, Lungu mai este cercetat și într-un alt dosar în care este acuzat de nouă infracţiuni, el fiind, în prezent, suspendat din funcţia de primar.
 
Primarul suspendat al oraşului Nehoiu este acuzat de conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.