sâmbătă, 4 mai, 2024

Jumătate din județul Buzău este paralizat din cauza viscolului. Peste o sută de sate sunt izolate

Jumătate din județul Buzău este paralizat din cauza viscolului. Peste o sută de sate sunt izolate

Facebook
Twitter
Email

Un număr de 102 localități din 40 de comune ale județului Buzău sunt izolate, din cauza drumurilor blocate de troiene. Patru drumuri naționale sunt închise traficului, iar pe un altul se circulă cu restricție. De asemenea, sunt impracticabile 18 drumuri județene iar alte 36 de căi rutiere care leagă satele între ele sunt acoperite de zăpadă. Pe drumurile din judeţul Buzău lucrează peste 200 de utilaje pentru deszăpezire în timp ce în gospodării sau pe ulițele troienite din localități intervin cu unelte de mână peste o mie de de angajaţi de la Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Ministerul Apărării.

Joi, la ora 10 expiră, codul portocaliu de viscol iar echipele de intervenții vor putea relua operațiunile de deszăpezire în zonele critice. De la instituirea codului portocaliu, ambulanțele au mers la solicitări având antemergător utilaje de deszăpezire de la Drumuri Nașionale și Drumuri Județene. Au fost aduși la spital peste 25 de pacienți cu diverse afecțiuni, de la dureri abdominale, picioare fracturate, diabetici, hipertensivi dar și două gravide, din Mihăilești și Puiești.

Iată comunele unde se înregistrează comunități izolate din cauza nămeților: Amaru, Balta Alba, Bălăceanu, Berca, Blajani, Boldu, Brădeanu, Breaza, CA Rosetti, Căneşti, Cernăteşti, Chiliile, Cilibia, Cochirleanca, Costeşti, Ghergheasa, Glodeanu Sărat ,Glodeanu Siliştea, Largu, Lopătari, Luciu, Mânzăleşti, Merei, Murgeşti, Năeni, Odăile, Pietroasele, Pîrscov, Râmnicelu, Racoviţeni, Robeasca, Ruşeţu, Săhăteni, Scutelnici, Smeeni, Ţinteşti, Vâlcelele, Valea Salciei, Verneşti, Ziduri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.