sâmbătă, 4 mai, 2024

O societate de construcţii din Buzău condamnă la moarte sute de oameni dintr-un bloc cu bulină

O societate de construcţii din Buzău condamnă la moarte sute de oameni dintr-un bloc cu bulină

Facebook
Twitter
Email

După 25 de ani de luptă cu legislaţia încâlcită şi zeci de procese în instanţă, locatarii din blocul 41 încă aşteaptă ziua consolidării imobilului. Reprezentanţii unei firme de construcţii nu dau doi bani pe vieţile celor peste 200 de buzoieni care stau în acest bloc din cartierul Micro 14. De peste două decenii nu s-a făcut absolut nimic pentru consolidarea clădirii din clasa I de risc seismic. Povestea acestui bloc, afectat puternic la seismul din 1986 în urma unor vicii de execuţie, este oarecum diferită faţă de alte imobile din Buzău aflate în aceeaşi situaţie, marcate cu bulină roşie.

Asta pentru că locuitorii bloculul 41 aşteaptă ca societatea, care a construit cu erori imobilul, să-l şi consolideze, mai ales că există şi o hotărâre judecătorească în acest sens, care obligă firma de construcţii. „Avem o hotărâre judecătorească favorabilă în acest sens din 1995, care obligă firma Concas să consolideze blocul, dar şefii acestei societăţi ne-au tot amăgit. Întâi ne-au zis să plecam din bloc, că ei ne fac consolidarea cu condiţia să lăsăm apartamentele goale, iar apoi s-au răzgândit. Ne promit marea cu sarea dar pe banii nostri, deşi era obligatia lor să consolideze acest bloc”, a declarat Gheorghe Bălăşoiu preşedintele asociaţiei de proprietari din acest bloc. presedinte bloc cu bulina gheorghe balasoiu 2

Constructorul nu se consideră responsabil deşi societatea Concas Buzău, care a preluat activele şi pasivele fostei companii de stat Constructorul, este obligată printr-o hotărâre judecătorească să consolideze acest imobil, patronul firmei spune acum că nu are nicio obligaţie.

Patronul acestei societăţi spune că nu se simte responsabil „E o problema complicată care trenează de pe vremea lui Ceauşescu şi în care eu consider că firma noastră nu are nicio responsibiltate. Eu am cumpărat societatea Concas în 1999 iar hotărârea judecătorească este din 1997. Oricum, la acea vreme eu nu ştiam nimic despre vreo hotărâre judecătorească pentru că în caietul de sarcini de la privatizare a fost omis acest aspect”, a declarat Ionel Gagu, patronul firmei Concas.

Între timp proprietarii au devenit dezgustaţi de promisiuni şi totodată suspicioşi cu orice fel de promisuni„Nu mai credem în niciun fel de promisiuni pentru că toţi ne-au minţit. Oricum nu este normal ce se întâmplă pentru că noi avem un proces câştigat în instanţă.” ne-a declarat Cătălin Grama, proprietar în blocul cu bulină.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.