luni, 20 mai, 2024

Informările RER dau roade! Contracte noi în Simileasca după acţiunea de curăţare din luna martie

Informările RER dau roade! Contracte noi în Simileasca după acţiunea de curăţare din luna martie

Facebook
Twitter
Email
Ampla acţiune de curăţare a zonei Simileasca din 20 martie a fost urmată de informări ale populaţiei din zonă despre importanţa colectării deşeurilor. Rezultatele s-au vazut în scurt timp.

Aşa se face că, după ce angajaţii RER Ecologic au curăţat zona ridicând munţi de gunoaie depozitate ilegal pe domeniul public, locuitorii din Simileasca au fost convinşi să încheie contracte pentru ridicarea deşeurilor menajere. Rezultatul acestei acţiuni s-a văzut în numărul mare de cetăţeni care s-au prezentat la Biroul Contracte de la RER Ecologic Buzau.
 
Oamenii au înţeles că aruncarea la întâmplare a gunoaielor dăunează nu doar mediului pe care îl poluează ci şi sănătăţii lor şi copiilor lor. Societatea de salubrizare a municipiului a transmis clar locuitorilor de pe străzile Răchitei, Lăstunului, Stăvilarului, Islazului, Pasajului, Cercului, Depozitului şi Rahovei că li se va ridica gunoiul doar dacă au un contract în acest sens.
 
La nici două săptămâni, rezultatele muncii de lămurire s-au materializat în 100 de contracte de salubritate încheiate între locuitorii care domiciliază în zonă şi RER Ecologic Buzău. Dorinţa de a avea un trai civilizat este certificată de numărul în continuă creştere a celor care înţeleg că nu este sănătos să trăiască într-un mediu viciat de gunoaie.
 
Contractele încheiate reprezintă o garanţie a faptului că gunoiul menajer şi nu doar această categorie de deşeuri, nu va acoperi terenurile virane din jurul cartierului. Totodată se va reduce riscul de poluare a mediului iar cetăţenii vor trăi într-un mediu mai curat şi mult mai sănătos.
 
Reprezentanţii RER Ecologic atrag însă atenţia că neplata serviciului de salubritate pentru care s-au încheiat contractele pe o perioadă de trei luni duce la sistarea acestuia.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.