sâmbătă, 4 mai, 2024

Miting de protest, în Buzău, față de proiectul mega-moscheii care va fi construită în București

Miting de protest, în Buzău, față de proiectul mega-moscheii care va fi construită în București

Facebook
Twitter
Email
Mai mulți tineri din Buzău, membri ai unor ONG-uri, anunță organizarea unui miting împotriva construirii unei moschei de mari dimensiuni în București, proiect care în viziunea acestora va genera mari pericole. Acțiunea care va fi sub forma unui marș de protest este programată pentru data de 1 august 2015. 

Inițiatorii manifestației sunt Antonio Stoica și Sorin Adrian Bolboroci, membri ai  Platformei Civice Acțiunea 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă al cărei demers de bază este militarea pentru înfăptuirea unirii Basarabiei cu România. 
 
”Luni mergem la primărie pentru a solicta autorizațiile care se cuvin. Intenția este să pornim în marș de pe platou,  până la Instituția Prefectului, unde ne vom opri pentru a ține un discurs, după care continuăm până în fața Parcului Crâng, apoi ne întoarcem în piața Dacia”, a declarat Antonio Stoica. 
 
Guvernul Victor Ponta a decis recent să ofere Muftiatului cultului musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, lângă Centrul Expoziţional Romexpo, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea unei moschei.
 
„Proiectul constă într-o simplă moschee, cu o capacitate maximă de o mie de persoane, un parc pentru copii şi un loc de abluţiune (spălare spirituală) care este specific, deci este o anexă care le vine în mod special în lăcaşele de cult musulmane. Dacă nu se va dori din partea autorităţilor sau din partea cetăţeanului de rând ca această moschee să fie finanţată de către statul turc, solicit ca statul român să finanţeze această moschee”, a declarat muftiul Iusuf Murat.
 
Potrivit contestatarilor acestui proiect, printre care se numără și organizatorii mitingului din Buzău, ridicarea unei moschei importante în București va genera o serie de riscuri, în contextul creșterii fluxului de refugiaţi din nordul Africii şi vestul Asiei, al islamizării profunde a statelor occidentale și a deciziei guvernului României de a primi aproximativ 2.000 de refugiaţi.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.