sâmbătă, 4 mai, 2024

VIDEO Buzoieni au admirat parada care a dat startul Festivalul Internaţional de Dansuri Folclorice

VIDEO Buzoieni au admirat parada care a dat startul Festivalul Internaţional de Dansuri Folclorice

Facebook
Twitter
Email
Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriței” a debutat, joi, la Buzău cu o paradă a ansamblurilor folclorice participante care a pornit din Piața Daciei și s-a oprit în Parcul Crâng acolo unde fiecare dintre participanți a prezentat un scurt program artistic în afara concursului. 

La ediția din 2015 a festivalului participă țări precum Mexic, Thailanda, Sri Lanka sau Algeria dar și Croația, Germania, Polonia, Cipru, Turcia, Rusia, Albania, Grecia.
 
Concurenții urmează să intre în competiție vineri seară, când sunt programate programele artistice ale primelor șase țări prezente în festival, urmând ca celelalte șapte echipe concurente să urce pe scena amplasată în Parcul Crâng, sâmbătă seara. 
 
Manifestările vor continua sâmbătă cu o paradă la Râmnicu-Sărat şi prezentarea programelor artistice iar duminică începând cu ora 18 este programată festivitatea de premiere. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.