vineri, 3 mai, 2024

Festival de colinde din Muntenia și Moldova, pe străzile Buzăului

Festival de colinde din Muntenia și Moldova, pe străzile Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii vor avea ocazia să admire, joi, o paradă a tradițiilor de Anul Nou pe străzile orașului, organizată de Centrul Județean de Cultură și Artă, cu sprijinul Consiliului Județean. Evenimentul la care sunt invitate ansambluri folclorice din Bacău, Suceava, Iași, Botoșani și Buzău va începe la ora 13.00.

În prima parte, ansamblurile populare vor pleca din fața Consiliului Județean într-o paradă pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu, Piața Daciei – Bulevardul Unirii – strada Patriei.

Alaiul va ajunde din nou la Consiliul Județean, unde pe scena amplasată în fața instituției va avea loc spectacolul în care fiecare județ participant va prezenta în fața spectatorilor buzoieni cele mai apreciate obiceiuri de iarnă.

„Așteptăm ca spectatorii să fie prezenți în număr mare pentru că vor putea vedea, într-o singură zi, obiceiuri pe care în mod normal le-ar putea vedea doar vizitând, în această perioadă, județele din nordul Moldovei și localitățile din zona de munte a județului Buzău”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

La paradă vor participa „Ceata de urși din Dărmănești”, Bacău, „Ansamblul Gura Izvorului Vatra Moldoviței”, Suceava, „Alaiul Cerbului”, Iași, „Ansamblul Balada”, Botoșani, „Ansamblul Breazul”, Mânzălești, „Grupul de Tradiții Macoveiul”, Padina, „Ansamblul Ciobănașul”, Gura Teghii și ansamblul Plaiurile Mioriței, al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.