luni, 20 mai, 2024

VIDEO Furtună de praf, pe DN 2C, între Smeeni și Pogoanele

VIDEO Furtună de praf, pe DN 2C, între Smeeni și Pogoanele

Facebook
Twitter
Email
Bărăganul buzoian. Drumul Național 2 C, care leagă Buzăul de Slobozia, este traversat de o furtună puternică de praf. Cei care trec pe aici sunt nevoiți să parcurgă aproape un kilometru în interiorul pâclei roșiatice, unde vizibilitatea nu depășește zece metri. 

Zidul de praf roșiatic, care se înalță la peste zece metri, este vizibil de la câțiva kilometri distanță. Fenomenul se manifestă în zona unor terenuri agricole afectate de eroziune, spun agricultorii din zonă. Rafalele care sulfă cu peste 60 de kilometri pe oră ridică praful de pe câmp și îl transportă în aer pe o distanță de peste cinci kilometri.  
 
Furtuna de praf pune în pericol circulația auto pe DN 2C, pentru că există riscul ca șoferii să intre cu viteză în norul de praf, unde vizibilitatea scade brusc. Tronsonul cel mai afectat este între satul Călțuna şi oraşul Pogoanele, precum şi în apropierea localităţi Căldărăşti.
 
Specialiștii societății de îmbunătățiri funciare din Buzău spun că eroziunea eoliană a solului apare în zonele traversate de curenți puternici de aer, unde terenurile agricole nu sunt lucrate în mod consecvent. Fenomenul poate fi stopat prin plantarea de perdele forestiere. Redactor Răzvan Nicula.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.