sâmbătă, 18 mai, 2024

VIDEO Tâlharul care a mutilat doi bătrâni de peste 80 de ani, din Gherăseni, pentru a le lua banii din pensii și-a recunoscut fapta

VIDEO Tâlharul care a mutilat doi bătrâni de peste 80 de ani, din Gherăseni, pentru a le lua banii din pensii și-a recunoscut fapta

Facebook
Twitter
Email
Infractorul le-a mărturisit polițiștilor că a recurs la gestul extrem, pentru că nu mai avea cu ce să își întrețină familia. Infractorul, un prahovean de 38 de ani, trăiește de câțiva ani în concubinaj cu o tânără din Gherăseni și împreună au o fetiță. Acum, bărbatul se află în arestul poliției și riscă să stea mulți ani după gratii. 

Suspectul în cazul tâlhăriei de la Gherăseni a fost prins în urmă cu patru zile însă abia astăzi, când a fost supus testului poligraf, și-a recunoscut fapta. El le-a spus polițiștilor că a decis să jefuiască familia de bătrâni pentru că nu mai făcea față cheltuielilor din casă. Salariul de la brutăria unde lucra împreună cu tatăl concubinei nu îi ajungea și se împrumutase prin tot satul pentru a-și întreține iubita și fetița acestora.
 
Pentru că își recunoaște vina, bărbatul care i-a jefuit și bătut crunt pe cei doi bătrâni din Gherăseni ar putea primi o pedeapsă mai mică. Potrivit Codului Penal, faptele prahoveanului se pot solda cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
 
Autorul tâlhăriei a fost prins în urmă cu patru zile, într-un tren care mergea spre Brăila. Pentru identificarea şi prinderea individului, extrem de violent, au fost mobilizaţi poliţişti din Buzău, Brăila şi Bucureşti. 
 
În noaptea de 19 spre 20 februarie, doi soţi de 80 și 82 de ani, din Gherăseni, au fost snopiţi în bătaie de un individ cu cagulă pe cap, care le-a intrat în casă. Bătrânii au fost loviţi fără milă în zona feţei pentru a-i convinge să spună unde țin banii. Au scăpat de agresor abia după ce au mărturisit că ţin banii din pensie, circa 1.200 de lei, sub pernă.  După ce a dat lovitura, individul a fugit în timp ce, cu ultimele puteri, bătrânii au cerut ajutorul vecinilor, care au sunat la Poliţie.
 
Cei doi soţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cu răni grave la nivelul capului și toracelui. Poliţiştii încearcă acum să afle dacă tâlharul bătrânilor a mai dat şi alte lovituri de acest gen.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.