luni, 20 mai, 2024

VIDEO Auschwitz la un cămin de copii din Aldeni. Vezi în ce condiţii de coşmar sunt ţinuţi minorii cu probleme neuropsihice

VIDEO Auschwitz la un cămin de copii din Aldeni. Vezi în ce condiţii de coşmar sunt ţinuţi minorii cu probleme neuropsihice

Facebook
Twitter
Email

Copii rahitici, bătrâni suprasedaţi încuiaţi în camere şi mirosuri pestilenţiale . Asta au găsit jurnaliştii buzoieni în urma unei vizite inopinante efectuate astăzi la Căminul de Vârstnici şi Adulţi cu Dizabilităţi din Aldeni . Neregulile au fost semnalate şi într-un raport de control al Centrului de Resurse Juridice (CRJ prezentat, marţi, Comisarului Consiliului Europei pentru Drepturile Omului şi prim-adjunctului Procurorului General, Bogdan Licu.

Pe lângă personalul nespecializat care îngrijeşte laolaltă bătrâni aduşi la azil şi copiii care suferă de grave boli mintale, veniţi de la primăriile de sector din Bucureşti, managerul Căminului de servicii nu poate justifica autorizaţia pentru prestarea de servicii pentru disfuncţii neuropsihice.Era una dintre acuzaţiile aduse de ONG-ul din Bucureşti care a semnalat nereguli grave la acest asmablu social. Personalul medical spune că nu-şi reproşează nimic deşi unii dintre copiii ajunşi la vârsta de 15 ani au abia 30 de kilograme.Mirosul din dormitoare şi mizeria este de nedescris în cuvinte. Cu toate acestea personalul abilitat de conducere încearcă să paseze vina pe umerii femeilor de servici care nu şi-au făcut treaba.De serviciile căminului beneficiază 93 de persoane cu dizabilităţi mintale împărţite în 2 pavilioane: 53 de adulţi în P1 şi 30 de vârstnici.În raportul înanintat de Centrului de Resurse Juridice procurorilor se menţioneaz că unii dintre cei internaţi aici ar fi fost puşi la muncă şi loviţi iar personalul este subdimensionat.Parchetul de pe lângă trribunalul Buzău a început o anchetă în acest caz. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de aceste abuzuri reclamate, personalul medical şi managerul se vor alege cu dosare penale pentru rele tratamente aplicate fiinţelor uman iar căminul ar putea fi închis.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.