luni, 20 mai, 2024

ULTIMA ORĂ Publicistul Aurel Ganea a murit într-un Spital din Bucureşti

ULTIMA ORĂ Publicistul Aurel Ganea a murit într-un Spital din Bucureşti

Facebook
Twitter
Email
Doliu în cultura buzoiană. Ziaristul și scriitorul Aurel Ganea a murit, azi-noapte, la vârsta de 64 de ani. Se afla într-un spital din București, pentru tratarea unor afecțiuni neurologice. Aurel Ganea se numără printre fondatorii unor publicații de după Revoluție. 

Publicist, poet, prozator și ziarist, Aurel Ganea s-a născut la 9 februarie 1950, la Piatra Albă, comuna Odăile. În 1974 a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Iaşi. 
 
A fost redactor al paginii literare a revistei studenţeşti Viaţa Politehnicii. Ca jurnalist, a fost unul din fondatori, redactor şi secretar de redacție al săptămânalul Focuri vii, „Săptămânal independent al tineretului buzoian” (2 febr. – 6 oct. 1990), prima publicaţie privată de după 1989. 
 
În ultima perioadă a fost coordonator şi redactor unic al publicaţiei Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, „Mesager comercial”. Era colaborator la publicaţiile Almanah „Renaşterea buzoiană”, Renaşterea culturală, Origini (2013).
 
Aurel Ganea a publicat volumul de proză „Artizania”.
 
Dumnezeu să-l odihnească!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.