sâmbătă, 4 mai, 2024

Emoții pentru consilierii locali care au făcut scut în jurul primarului Boşcodeală, anchetat în dosarul Gloria

Emoții pentru consilierii locali care au făcut scut în jurul primarului Boşcodeală, anchetat în dosarul Gloria

Facebook
Twitter
Email

Consilierii locali buzoieni din legislatura trecută, reprezentanţi ai USL, ar putea afla astăzi dacă vor da socoteală în faţa legii pentru că şi-au încălcat obligaţia legală de a proteja patrimoniul municipiului, atunci când au refuzat să se constituie parte civilă în dosarul Gloria, în care primarul Constantin Boşcodeală era trimis în judecată.

Consilieri locali municipali PSD şi PNL, care au făcut parte din vechiul Consiliu Local al Municipiului Buzău, au primit citaţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, iar audierile sunt programate astăzi. Nu se știe care este calitatea acestora în dosarul deschis de procurorii anticorupţie, însă, nu este exclus ca ulterior să fie anunţată punerea sub acuzare pentru abuz în serviciu.

Constantin Boşcodeală a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani şi interdicţia de a ocupa funcţia de primar pentru o perioadă de cinci ani. Sentinţa a fost pronunţată în martie 2016.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2002-2008, Constantin Boşcodeală a acordat unor asociaţii sportive, persoane juridice nonprofit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local şi le-a asigurat folosinţa gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău.

Beneficiarii finali ai acestor sume şi al dreptului de a folosi complexul sportiv au fost, de fapt, societăţi comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociaţiile sportive. Prejudiciul total adus bugetului local a fost estimat de procurorii anticorupţie la suma de 4.896.994,09 lei, adică aproape 49 miliarde lei vechi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.