sâmbătă, 4 mai, 2024

Ceremonial militar, în Piața Dacia, de Ziua Drapelului Național

Ceremonial militar, în Piața Dacia, de Ziua Drapelului Național

Facebook
Twitter
Email
Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, vineri, pe Platoul Dacia printr-un ceremonial la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale, ai asociaţiilor de revoluţionari, veterani de război, militari activi şi în rezervă dar şi trecători. 

Cu această ocazie a fost arborat drapelul României, în acordurile imnului naţional, au fost rostite alocuţiuni, iar un grup de elevi de la Palatul Copiilor au prezentat un moment literar muzical. 
 
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare a Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
 
Activitatea a fost precedată, în seara zilei de 25 iunie, de o scurtă ceremonie de coborâre a drapelului naţional, care ulterior a fost depus la Biserica Militară „Pogorârea Duhului Sfânt”.
 
Totodată, sub coordonarea  Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a fost lansat şi numărul 17 al revistei „Străjer în calea furtunilor”, revistă editată de către Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” din Buzău. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.