luni, 24 martie, 2025

VIDEO Un fost punct termic a fost transformat într-un centru educațional, înființat de o româncă întoarsă din Germania

VIDEO Un fost punct termic a fost transformat într-un centru educațional, înființat de o româncă întoarsă din Germania

Vlcsnap 2019 10 18 10h41m22s532
Facebook
Twitter
Email

Un psiholog din Craiova și-a investit toți banii câștigați în Germania într-un fost punct termic din orașul Buzău. Clădirea abandonată de câțiva ani a fost transformată, cu peste 200.000 de euro, într-un centru educațional pentru copiii care vor să învețe la standarde occidentale în limbile germană și engleză.

Primăria Buzău i-a oferit spațiu tinerei din Craiova într-un punct termic dezafectat, de pe strada Ostrovului, pentru a-l reamenaja şi transforma în centru educațional cu multiple funcționalități.

Psihologul Oana Matache, povestește că a renunțat la traiul liniștit din Germania pentru a pune pe picioare un proiect inovativ unic până acum în România. Tânăra spune că ideea înființării acestui centru i-a venit în perioada când locuia în Germania, atunci când a auzit pentru prima dată de conceptul „educație alternativă”.

„M-am întors împreună cu familia din Germania pentru a crea acest hub educațional, pentru a oferi copiilor din Buzău șansa la educație alternativă. Avem aici ateliere cu predare în engleză și germană, ateliere de dezvoltare personală, de prim ajutor, de fotografie. Este un proiect de suflet și sperăm să vedem aici cât mai mulți copii care își doresc să învețe prin metode moderne”, spune Oana Matache.

Lucrările de reamenajare a punctului termic au durat aproximativ șase luni iar costurile au fost de peste 200.000 de euro. Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Buzău va beneficia de gratuitate pentru micuții din familii cu venituri modeste care pot să participe gratuit la atelierele educaționale.

Trainerii centrului sunt specialiști din diverse domenii educaționale, atât din Buzău, cât și din alte orașe dar și din alte țări. Noul centru are o capacitate maximă de 40 de locuri. Părinții vor plăti între 20 și 40 de lei vor pe oră pentru ca micuții să-și petreacă timpul într-unul dintre atelierele centrului.

”Centrul se adresează copiilor de la câteva luni până la 18 ani. Avem și o componentă socială și oferim gratuitate la atelierele noastre la copii care vin prin cadrul Direcției de Asistență Socială”, a spus psihologul Oana Matache inițiatoarea proiectului, absolventă a Sheffield University din Marea Britanie.

vlcsnap-2019-10-18-10h42m21s530

Eduteka găzduiește ateliere educaționale cu predare în limba engleză și germană, adresate adolescenților, spațiu de joacă interior pentru copii între 0 și 7 ani, inspirat din conceptele educaționale Frobel și Montessori, servicii gratuite pentru copii din medii defavorizate și cafenea pentru părinți.

În urmă cu două săptămâni, tot într-un punct termic a fost inaugurat un centru de psihologie clinică pentru copiii cu sindromul Down şi autism. Primăria va stabili o modalitate de sprijin financiar a familiilor cu venituri mici pentru plata tratamentului la centrele de recuperare din municipiu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Vlcsnap 2025 03 24 17h06m36s699
Actualitate

Păstrăvăriile sunt luate cu asalt, în ajunul primei dezlegări la pește din postul Paștelui. Deși prețul unui kilogram de păstrăv viu ajunge la 40 de