Istoria orașului Râmnicu Sărat pare că se rescrie, după ce imagini și informații noi despre structurile subterane ale orașului sosesc la muzeul municipal. Fenomenul a apărut odată cu surparea unei porțiuni de asfalt, care a dus la descoperirea unei pivnițe brâncovenești.
„Cel mai probabil face parte din structura medievală a Râmnicului, întrucât ne aflăm într-un oraș cu un important complex Brâncovenesc, cu foarte multe construcții și foarte multe structuri de sfârșit de secol XVII. Ce se vede aici arată cel mai probabil ca o pivniță brâncovenească”, precizează Daniel Costache, director adjunct al Muzeului Juețean Buzău.
CITEȘTE ȘI Misterul sticlelor comuniste de vișinată descoperite în pivniţele medievale de la Râmnicu Sărat
Din primele estimări, carosabilul prăbuşit s-ar afla într-o zonă unde cu sute de ani existau mai multe conace boiereşti ale unor negostori evrei.
Reprezentanții Muzeului au postat imagini care dovedesc că sub municipiul Râmnicu Sărat se află o rețea complexă de tuneluri contruite în Evul Mediu cu rol de refugiu în caz de război.
”Săptămâna aceasta va prezentăm un nou clip cu o parte dintre pivnițele sau tunelurile aflate sub Municipiul Râmnicu Sărat. Discuțiile cu zeci de râmniceni ne-au fost de mare folos și împreună cu aceștia putem demonstra încă o dată existența construcțiilor istorice din subteran”, este mesajul care însoțește videoclipul postat pe Facebook.