În căutarea unei alternative culinare pentru festinul de Paște, Chef Cristi Ice, din Buzău, ne învață cum să pregătim o mâncare exotică, pe care ați mai gustat-o până acum doar dacă ați vizitat estul Asiei.
Foarte apreciate, mai ales în bucătăria asiatică, ouale de prepeliță se gătesc la fel ca cele de găină sau de rață, prăjite, fierte sau posate. În Bangladesh, Japonia, Vietnam sau Coreea, se consumă inclusiv murate, afumate sau într-un înveliș crocant.
În zonele turistice, ouăle de prepeliță sunt ingredientul principal al unui preparat din gama street-food. Chef Cristi Ice, un bucătar buzoian care a căpătat experiență în restaurante cu specific asiatic din vestul Europei, ne explică modul de preparare a delicatesei.
„Vorbim despre ouă kwek kwek de prepeliță, delicioase și picante, gătite după o rețetă asiatică. Aceste ouă prăjite sunt acoperite într-o crustă făcută cu făină și amidon de porumb, boia de ardei și condimente chinezești, oferind un gust inedit și interesant pentru masa de sărbătoare”, spune chef Cristi Ice.
Ouăle de prepeliță sunt vedeta acestui preparat, iar combinația lor cu condimentele asiatice creează o experiență culinară deosebită. Această rețetă poate fi o opțiune interesantă și diferită pentru masa de Paște, spune chef Cristi Ice, înlocuind tradiționalele ouă colorate și vopsite.
„Avem nevoie de cel puțin 20 de ouă de prepeliță, pe care le fierbem, le cojim, după care le răcim sub jet de apă. Ouăle se lasă apoi la zvântat. Între timp preparăm aluatul cu care învelim ouăle. Folosim făină de grâu, 200 de grame, amidon de porumb, circa 30 de grame, praf boia de ardei iute, usturoi pudră, piper alb și condimente chinezești la alegere, pe care le găsim în comerț”, explică bucătarul buzoian.
Ouăle se scaldă în aluatul bine omogenizat după care se prăjesc în baie de ulei, devenind delicate și fragede. Pot fi servite ca aperitiv, alături de paste sau legume la cuptor.