miercuri, 19 martie, 2025

FOTO Idei de vacanţă: la galop prin Valea Buzăului, unde turismul ecvestru ia avânt

FOTO Idei de vacanţă: la galop prin Valea Buzăului, unde turismul ecvestru ia avânt

165218653 3764869273568351 2561680240283710975 N
Facebook
Twitter
Email

Turişii dornici de o excursie aventuroasă îşi pot îndrepta atenţia către judeţul Buzău, unde tot mai multe pensiuni au început să includă în ofertă cursuri de echitaţie. Astfel, pot descoperi călare tot ce are zona mai frumos de oferit în materie de privelişti.

Pe dealurile din apropierea municipiului Buzău, spre Braşov, îşi fac apariţia din ce în ce mai des, spre admiraţia trecătorilor, grupuri de călăreţi ce par a fi personaje desprinse dintr-un western american.

Ei, de fapt, parcurg la galop un areal generos, din extravilanul satului Cândeşti, comuna Verneşti, unde funcţionează, încă de anul trecut, un centru de echitaţie destinat turiştilor dornici de ieşiri în natură şi adrenalină.

Centrul de echitaţie „Caii lui Bogdan“ a fost deschis de proprietarul unei pensiuni din satul Cândeşti. Bogdan Găbăroi are 45 de ani, iar în paralel cu mai noua sa ocupaţie, cea de monitor ecvestru, mai este jurnalist şi traducător la agenţia naţională de presă. Dragostea pentru cai a căpătat-o în copilărie.

„De la vârsta de 5 ani am această pasiune. În judeţul Neamţ, bunicii mei aveau căruţă şi cai şi acolo am început să călăresc. Nu de puţine ori plecam cu calul prin sat şi bunicii veneau după mine ţipând. De câţiva ani, eu am reluat această pasiune şi încerc să o dau mai departe“, spune Bogdan Găbăroi.

Curajul, ingredientul cheie în echitaţie

Centrul de echitaţie din satul Cândeşti, deschis în primăvara anului trecut, la începutul pandemiei, oferă lecţii de iniţiere în echitaţie susţinute de monitor calificat, dar şi oportunitatea de a face turism ecvestru pentru începători sau avansaţi. Aşadar, turiştii dornici de aventuri se pot bucura de superbul peisaj oferit de pădurile şi dealurile buzoiene în timp ce învaţă să călărească.

„Nu se învaţă foarte greu. Este nevoie de câteva ore, de câteva şedinţe, care depind de cât de mult talent are cursantul. Acesta trebuie să aibă în primul rând curaj, deoarece calul are nevoie de un lider, iar dacă simte că eşti moale, te conduce el. Cu cât persoana este mai sportivă, cu atât este mai bine. Dar, chiar dacă este o persoană sedentară, cu atât mai mult echitaţia îi va face bine“, explică Bogdan.

Continuarea reportajului, AICI.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.