Pielea funcționează ca un înveliș de protecție pentru organismul uman ceea ce o expune la numeroși factori dăunători. Virușii, bacteriile, razele soarelui, rănile, accidentele, toate acestea se răsfrâng în mod direct asupra pielii, făcând-o predispusă la numeroase afecțiuni. În plus, felul în care aceasta arată, precum și modificările și semnele care pot apărea la suprafață sunt indicatori ai stării de sănătate a întregului organism, ceea ce înseamnă că trebuie să îi aloci o atenție și o îngrijire specială.
Ai grijă de pielea ta pentru a preveni orice afecțiune dermatologică la care ar putea fi expusă. Programează o vizită într-un cabinet de dermatovenerologie și beneficiază de servicii complete de analiză și tratament care să țină la distanță dezvoltarea acestora: https://clinicaeminescu100.ro/dermatovenerologie/.
Care sunt cele mai des întâlnite boli ale pielii?
Dată fiind multitudinea de factori de risc la care pielea este expusă zilnic, la fel de multe sunt efectele negative și afecțiunile care se pot dezvolta. În funcție de cauza care a dus la apariția problemei, aceasta pot avea o intensitate și o durată variabile. Eczemele, psoriazisul, acneea, neurodermatita, apariția negilor, dermatita toxic-alergică, tulburările de pigmentare sau infecția cu papilomovirus sunt printre cele care afectează tot mai multă lume.
Când este important sa vizităm o clinică de dermatologie?
La fel ca în cazul altor investigații de specialitate, se recomandă ca vizita la cabinet să se facă periodic, pentru un control de rutină, chiar dacă nu există semne vizibile ale unei probleme dermatologice. Totuși, este neapărat să programezi o vizită la medic oricând observi o modificare de aspect sau de toleranță la anumiți factori, cum ar fi soarele. Pielea foarte uscată care își schimbă culoarea ori gradul de transparență, o aluniță care prezintă modificări în timp, erupții, alergii, pete sau tulburări ale nivelului de pigmentare, toate acestea sunt simptome ale unei eventuale afecțiuni și este important să mergi la o clinică dermatologică cât mai curând posibil.
Cum se desfășoară o consultație dermatologică?
În vederea stabilirii unui diagnostic cât mai corect, medicul va fi nevoit să desfășoare o analiză detaliată a stării pielii. Acest lucru vizează o multitudine de teste și evaluări specifice în așa fel încât să poată determina cu exactitate cauza și să dezvolte un plan de tratament adecvat.
Prima etapă o reprezintă evaluare superficială a aspectului pielii și a semnelor prezente pe suprafața acesteia. În multe cazuri, acest pas este suficient pentru a determina un diagnostic preliminar. Ulterior, în funcție de datele colectate, pacientului îi vor fi adresate o serie de întrebări specifice pentru a concluziona sursa problemelor, dacă acestea există. Dincolo de istoricul medical va fi chestionată severitatea și frecvența simptomelor și dacă s-a observat un factor declanșator, dacă utilizează cremă cu factor de protecție solară sau care este obiceiul de expunere la soare. În anumite situații vor fi necesare și teste de sânge sau examene de specialitate pentru a testa asocierea cu alte afecțiuni. În funcție de toate aceste detalii se va putea stabili natura problemei și o metodă de tratare adaptată.
Fă-ți programarea la o clinică de dermatologie!
Vizita într-un cabinet de dermatologie ar trebui să reprezinte una dintre responsabilitățile tale anuale. Un obicei atât de simplu te va putea scuti de nenumărate probleme grave în viitor dat fiind faptul că multiple boli dermatologice încep să genereze simptome vizibile abia în stadii avansate. Nu mai sta pe gânduri și programează chiar acum o consultație la Clinica Eminescu 100 pentru a te asigura că pielea ta este în perfectă stare și că nu te expui niciunui risc.
Alege Eminescu 100 și ai grijă de pielea și sănătatea ta efectuând toate controalele de specialitate necesare!