miercuri, 19 martie, 2025

Cu rulota de Paște. ”Avem ouă roșii, avem drob, tot ce pregăteam și dacă stăteam acasă”

Cu rulota de Paște. ”Avem ouă roșii, avem drob, tot ce pregăteam și dacă stăteam acasă”

Grup Bucuresteni Rulote
Facebook
Twitter
Email

Minivacanța de Paște dă startul turismului cu rulota, în Ținutul Buzăului. La doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi, turiştii români şi străini deopotrivă descoperă ingredientele unei vacanţe reuşite de Paște. Printre ei se numără și Melih, un turc care a decis să se stabilească în România.

Printre zecile de rulotiști care petrec Paștele în campingul de lângă Vulcanii Noroioși descoperim trei familii vesele, din București, pentru care ieșirile în natură au devenit un obicei. Ionuț, unul dintre ei, ne asigură că nimic nu se compară cu vacanța la rulotă.

„Avem tot confortul în mica noastră casă pe roți, în care este spațiu suficient pentru mine, soția și cei doi copii. Pe una dintre laturile rulotei avem un corp cu toate utilitățile. Avem aragazul, dar pe care nu-l folosim acum, fiind cald afară, avem chiuveta racordată la rețeaua campingului, avem frigider, rafturi pentru oale și farfurii”, ne spune Ionuț.

Înainte să plece în minivacanța de Paște, Ionuț și prietenii lui și-au făcut provizii pentru trei zile de ședere în complexul de la poalele Vulcanilor Noroioși. Încing toată ziua grătare, ciocnesc ouă și întind mese cu toate bunătățile specifice festinului de Paște.

„Pregătirea pentru acest sejur a însemnat exact ceea făceam și acasă. Am făcut sărmăluțe de varză și în foi de viță, avem friptură de miel, ciorbă de miel, drob, ouă roșii și, bineînțeles, multă carne pentru grătare”, ne spune Cristina, soția lui Ionuț.

În timp ce doamnele pregătesc mesele cu bunătăți pentru toate gusturile și pretențiile, copiii zburdă pe pajiștea întinsă de lângă Vulcanii Noroioși, iar bărbații au grijă ca grătarele să aibă cărbunii încinși iar paharele să nu stea goale.

„Am venit pregătit ca în fiecare an cu un vin bun de buturugă. Suntem hotărâți să petrecem multe zile de beție și trebuie să avem combustibil suficient și de calitate. Am adus vin roșu și alb, dulce și sec, pentru toate gusturile”, spune Lucian, unul dintre prietenii lui Ionuț.

La doar 130 de kilometri distanţă de Capitală, în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi, turiştii români şi străini deopotrivă descoperă ingredientele unei vacanţe reuşite de Paște. Printre ei se numără și Melih, un turc stabilit în țara noastră, după ce a fost cucerit de oamenii, frumusețile și tradițiile de aici.

„Stăm aici de câteva zile cu familiile, mâncăm bine, sărbătorim și ne simțim extraordinar. Ne gândim să facem și tradiția de a ascunde cadouri pentru copii. Sunt foarte frumoase sărbătorile în România iar familia noastră are avantajul de a sărbători de mai multe ori, după tradițiile soției și ale mele”, spune Melih, un tânăr turc căsătorit de patru ani cu o româncă.

Campingul buzoian este destinaţia perfectă pentru cei care dau vacanţele luxoase la hoteluri de cinci stele pe o ieşire în natură. Cel puțin 60 de rulote și campere sunt de Paște în perimetrul de la poalele Vulcanilor Noroioși, comuna Scorțoasa.

„Avem și noi surprize pentru turiști în această minivacanță de Paște. Avem discotecă în aer liber, pentru seniori, apoi un foc de tabără, după ce se întunecă”, declară Aurel Boboc, administrator campingului.

Pentru turiștii aflați de Paște în complexul destinat rulotiștilor, bucătăresele pregătesc meniuri speciale, din care nu lipsesc friptura și drobul de miel. La mare căutare sunt însă răcoritoarele ciorbe dar și tigăile picante cu piept de pui.

Turiștii care petrec minivacanța de Paște în județul Buzău au posibilitatea de a vizita vulcanii de la Pâclele Mari, Pâclele Mici și Beciu, Așezările Rupestre de la Aluniș și Bozioru, Mănăstirea Ciolanu și multe alte obiective de pe Valea Buzăului.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.