luni, 28 aprilie, 2025

Legumele din târgul „Toamna Buzoiană”, mai bune decât în piețe, dar mai scumpe. Care este explicația

Tarabele fermierilor din târgul „Toamna Buzoiană”, deschis în această săptămână, sunt încărcate de legume și fructe proaspete. Cumpărători sunt mulți, chiar dacă prețurile din târg par a fi ușor mai ridicate decât în piețele permanente din municipiul Buzău. Festivalul se încheie duminică seara, cu un spectacol de muzică populară. Zeci de producători buzoieni oferă spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat. Concurența este mare, iar producătorii își îmbie clienții cu marfă frumoasă. „Produsele...

Citeste mai mult

Fructe de pădure, recoltate din grădină. Plantația se află lângă Buzău

Consumul fructelor de pădure proaspete, în perioada coacerii lor, este este o adevărată cură de sănătate. Afinele sau coacăzele sunt dificil de obținut, pentru că se culeg greu din pădure. Din fericire, din ce în ce mai mulți fermieri au înființat plantații de fructe de pădure pe lângă gospodării, pe care le livrează în piețe sau prin curier. Irinel Manea este unul dintre cultivatorii de fructe de pădure din zona Buzăului. Împreună cu mama lui, are grijă de plantația înființată în urmă cu cinci ani pe terenul de lângă casa bătrânească...

Citeste mai mult

Avântul asiaticilor pe piața muncii de la noi. ”În Nepal se știe că România este o țară europeană în care condițiile de muncă sunt foarte bune”

Pentru ca România să nu se adâncească și mai mult în criza forței de muncă, Ministerul Muncii a dublat numărul avizelor pentru muncitorii care vin aici din Nepal, Sri Lanka, Bangladesh sau India. La Buzău, sunt deja sute de muncitori asiatici în restaurante, pe șantiere și în fabrici, care și-au anunțat șefii că doresc prelungirea contractelor de muncă. Din ce în ce mai mulți agenți economici din Buzău apelează la forță de muncă adusă din străinătate, pentru a-și menține afacerile în viață. În prezent, în municipiu, sunt cel puțin trei șantiere...

Citeste mai mult

Afacerea cu miere prelucrată printr-o rețetă inventată de un buzoian cucerește România

Un produs pe bază de miere, în care sunt amestecate fructe și plante aromatice printr-o metodă inventată de un chimist buzoian, cucerește piața românească a dulciurilor. Atelierele Melinis folosesc o tehnologie proprie de procesare a mierii, iar rezultatul este o gamă complet nouă, cu caracteristici deosebite în arome, culoare, textură și gust. În cadrul fabricii Atelierele Melinis, din satul Nișcov, îmbinarea mierii de albine cu fructele sau petalele de trandafir se face altfel decât se practică în alte fabrici de profil. După omogenizarea în malaxoare speciale, compoziția este scufundată în recipientul...

Citeste mai mult

VIDEO Drumul spre Vulcanii Noroioşi trece prin tărâmul fructelor proaspete şi naturale

Aveţi drum în Buzău sau sunteţi în excursie către Vulcanii Noroioşi? Atunci trebuie să ştiţi că în zonă găsiţi cele mai gustoase fructe, naturale şi proaspete. La Cândeşti, un fost mare bazin pomicol al ţării, aproape toţi localnicii au livezi în curte şi vând la poartă roadele culese din pomi în aceeaşi zi. Valentina Gheorghe este unul dintre zecile de comercianţi din Cândeşti pe care îi vezi zilnic lângă standurile amenajate de-a lungul drumului naţional care leagă Buzăul de Braşov. Grădina şi pomii din curte îi oferă marfă proaspătă toată vara,...

Citeste mai mult

VIDEO Din cauza pandemiei, o mare fabrică de conserve din Buzău vinde la jumătate din volumul de altădată

A doua cea mai mare fabrică din țară care prelucrează legume și fructe, unitate care funcționează în Buzău, înregistrează de aproape o lună livrări de produse la cote foarte mici. Marile magazine au sistat deocamdată lanțul de aprovizionare de la producătorul buzoian, deoarece vânzarea a scăzut drastic după valul de clienți înregistrat la începutul stării de urgență. Fabrica de conserve din Buzău are în portofoliu zeci de sortimente, de la castraveți și gogoșari în oțet, fasole verde și mazăre la borcan, zacuscă, gemuri și compot, până la variate sucuri din tomate....

Citeste mai mult
Page 1 of 2 1 2