duminică, 16 februarie, 2025

Cât costă un kilogram de mici proaspeți, cu două zile înainte de marele picnic de 1 mai

Cât costă un kilogram de mici proaspeți, cu două zile înainte de marele picnic de 1 mai

Vlcsnap 2022 04 29 18h30m50s290
Facebook
Twitter
Email

Carmangeriile lucrează la foc continuu în aceste zile pentru a prepara micii pe care românii îi vor pune pe grătar, de 1 mai. Într-o unitate din Buzău, micii sunt pregătiți după o rețetă proprie, din carne de vită și porc din fermele românești.

Pentru ca micul să fie gustos, pasta trebuie preparată doar din carne proaspătă, autohtonă, spune Nicoleta Stanciu, preparator în cadrul unei carmangerii din Piața Centrală din Buzău.

”Folosim carne românească, nimic de import, de vită și puțin porc. Contează cum dozăm piperul, cimbrul, boia de ardei. Producem pastă de mici continuu, pentru a fi proaspătă”, spune Nicoleta Stanciu, tehnolog.

Tăvile de mici sunt umplute una câte una, iar de aici până în galantare nu mai e decât un pas. Producătorii se așteaptă la vânzări record, fiind primul an de după pandemie în care restricțiile au dispărut.

”Anul acesta preconizăm o creștere, pentru cele două zile de vânzări intense, cu 20 la sută față de anul trecut, când am vândut 300 de kilograme de pastă de mici”, declară Ana-Maria Mircea, manager carmangerie.

Cum deja a devenit o tradiție ca de 1 Mai deliciosul mic să nu lipsească de pe grătarele românilor, oamenii au început deja cumpărăturile pentru această sărbătoare. O caserolă cu un kilogram de mici proapeți costă 22 de lei.

În acest an, producătorii spun că prețul micilor va fi mai mare cu cel puțin zece procente față de anul trecut. Asta, pentru că au existat scumpiri la carnea de porc și vită. O creștere a vânzărilor, se înregistrează în această perioadă și la cârnații proaspeți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.