vineri, 20 iunie, 2025

Câștigătoarea MasterChef, Aida Parascan, a investit premiul într-un restaurant experimental

Câștigătoarea MasterChef, Aida Parascan, a investit premiul într-un restaurant experimental

Facebook
Twitter
Email

În mai 2013, buzoianca Aida Parascan a câștigat sezonul al doilea al concursului „MasterChef” şi premiul de 50.000 €. . Cu o parte din premiu, buzoianca și-a deschis un local, cu bucătărie profesională, ca cea din emisiunea TV, unde chiar ea gătește. În weekend-uri, îi învață pe copii să prepare biscuiți sau fursecuri, în cadrul unor ateliere organizate împreună cu mall-ul care-i găzduiește afacerea.

Renumele creat la concursul culinar avea să îi aducă la scurt timp primele avantaje, prin cooptarea în echipa de specialiști bucătari ai unui restaurant cu specific italian, unde muncea 16 ore pe zi. Doar trei luni a durat contractul cu acesta. „Eu şi patronul aveam o viziune diferită asupra conceptului de bucătărie italienească, apoi eu nu am fost de acord ca în lipsa mea să pregătească ceilalţi angajaţi farfuriile cu mâncărurile mele. Stăteam 16 ore pe zi, ei voiau să stau continuu, însă am trei copii de care trebuie să mă ocup „, declara Aida Parascan, la scurt timp după ce a renunțat la job.

Ambiția, dar mai ales nevoile specifice unei mame singure, cu trei copii, au determinat-o să își deschidă propria afacere. Pe data de 15 decembrie 2013, Aida Parascan a inaugurat, vizavi de restaurantul de unde a demisionat, un local de alimentație publică, cu bucătărie profesională, de 30.000 de euro, unde prepară diverse meniuri în regim de catering.

”Este un exeperiment, o încercare de a aduce ceva nou pe piața românească. Am o bucătărie profesională, așa cum am văzut la emisiunea MasterChef. Am avut posibilitatea să îmi cumpăr toate utilajele profesionale de care am avut nevoie și, cu aceste utilaje, pot să creez exact ceea ce trebuie pentru consumatori. Fac prăjituri, torturi, cake design pentru botezuri sau orice fel de evenimente și fac și bufeturi reci, incluzând tartine, voulevant cu pește, carne sau orice altceva. Aici am posibilitatea să creez meniuri pentru toate restaurantele care vor să colaboreze cu mine”, spune Aida.

Prima femeie câștigătoare a concursului MasterChef este convinsă că nu va trece mult până când standul său din Galleria Mall va fi un furnicar de clienți. ”Deocamdată nu am un flux mare de producție pentru că lucrez mai mult pe comenzi, până când lumea îmi va cuonaște produsul. Folosind cele mai bune ingrediente de pe piață, normal că și prețul se ridică puțin, dar insesizabil. Nu folosesc toate acele ingrediente chimice, ci vreau să fac o bucătărie sănătoasă. Au mare succes bavarezele, cu vanilie sau de ciocolată. După aceea, facem niște tartine foarte bune, cu fistic. Facem yuppies, care sunt niște biscuiți umpluți cu cremă, biscuiți care sunt foarte iubiți de copii, lollipops, tarte cu ciocolată, cu alune. Facem câte puțin din toate și prefer să aștept clientul, să îl întâmpin și să văd care sunt cerințele lui pentru a-i putea satisface cerințele”, declșară câștigătoarea MasterChef.

Pentru a-și lansa afacerea, Aida apelează la diverse trucuri de marketing, împreună cu responsabilii complexului comercial care îi găzduiește afacerea. În weekend, organizează ateliere de preparat dulciuri pentru copii, iar de la o săptămână la alta, numărul învățăceilor crește vizibil. În timp ce micuții prepară biscuiți și fursecuri, pe care tot ei le consumă la sfârșit, părinții fac turul magazinelor din mall. ”Am ales să facem o activitate extrașcolară pentru copii, să îi apropiem mai mult de această taină a bucătăriei. Folosind diferite ingrediente care au o consistență diferită, le dezvoltă și capacitățile și posibilitatea de a crea, de vedea bucătăria cu alți ochi”, este de părere câștigătoarea MasterChef.

Câştigătoarea celei de-a două ediţii „MasterChef”, în România, Aida Parascan, este mama a trei copii: Gianina (12 ani), Samuele (6 ani) şi Emilia (3 ani). Buzoianca a stat în Italia timp de zece ani şi a lucrat ca ospătar într-un restaurant, sperând la un viitor mai bun. Tot în Italia l-a cunoscut şi pe iubitul ei în vârstă de 38 de ani, Sebastian, care este tatăl Emiliei şi al lui Samuele.

Bărbatul, de 38 de ani, este proprietarul unui restaurant în Italia, unde a lucrat o perioadă și Aida. Cei doi nu s-au mai văzut de când buzoianca a câştigat concursul iar ulterior s-au despărțit.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.