Exteriorul unei case are de suferit din cauza trecerii timpului, a iernilor grele, a temperaturilor extreme, dar și a furtunilor severe sau a vântului agresiv.
Toate aceste elemente compromit adesea componente cheie ale exteriorului unei case, afectând totodată confortul interior, amenajarea sau estetica. După trecerea iernii, proprietarii de case sunt încurajați să evalueze exteriorul locuințelor lor și să acorde o atenție sporită anumitor aspecte, inclusiv starea aleilor, a trotuarelor și a treptelor, starea fundației, a fațadei, dar și a gardului.
Iată ce reparații pot fi necesare după ce pericolul de îngheț a trecut:
Reparați suprafețele din beton
Unii proprietari dețin trotuare din beton, alei sau căi de acces cu mașina. Deoarece țara noastră este caracterizată de ierni reci, este inevitabil ca gheața și zăpada să nu afecteze betonul. În general, gheața, zăpada și procesul natural de îngheț și dezgheț afectează toate suprafețele din beton, fie că vorbim de căile de acces sau de trotuarele de jur-împrejurul casei. Deși betonul este deosebit de apreciat pentru durabilitatea sa, nu este invincibil. Prin urmare, examinați toate suprafețele din beton pentru a depista eventualele deteriorări, fisuri, crăpături, pete sau rețele de fisuri de mică adâncime. Eliminând aceste daune, veți proteja suprafețele din beton împotriva deteriorărilor viitoare. Puteți utiliza un agent de refacere a betonului sau un mortar de înaltă performanță, care pur și simplu se aplică peste betonul existent, se autoîntărește și creează un finisaj neted.
Evaluați suprafețele placate cu cărămidă
Cărămida este unul dintre cele mai populare și apreciate materiale, datorită versatilității sale, a aspectului și a longevității. Unii proprietari dețin fațade întregi placate cu cărămidă, alții doar unele porțiuni, cum ar fi colțurile casei, stâlpii sau soclul, iar alții au folosit cărămida ca material de bază în construcția sau amenajarea casei. Indiferent de modul în care a fost utilizată, este cert că orice tip de cărămidă se comportă excelent. Totuși, oriunde a fost folosită, cărămida necesită o îngrijire atentă. Mai ales dacă aveți trepte de acces placate cu cărămidă, cu atât mai mult va trebui să examinați în mod frecvent starea cărămizilor. Factorii exteriori pot compromite cărămida și mortarul care ține fiecare cărămidă pe loc. Pentru renovări de mare amploare, puteți apela la nivele laser care vă facilitează sarcinile mai ales dacă suprafețele pe care trebuie să le reparați sunt de mari dimensiuni. Prioritizați siguranța și estetica, examinând suprafețele placate cu cărămidă și folosiți un amestec de reparare cu o contracție scăzută care se întărește rapid. Este cea mai accesibilă soluție atât pentru treptele placate cu cărămidă, cât și în cazul soclului.
Evaluați starea gardului
Pentru a beneficia de stabilitate și rezistență, un gard se bazează pe stâlpi robuști. Dacă stâlpii sunt înclinați sau au suferit modificări, atunci există riscul ca mari secțiuni din gard să se încline. Un vânt neprietenos ar putea pune la pământ un gard complet. Tocmai din aceste motive, este deosebit de important să examinați starea gardului și să consolidați acei stâlpi de susținere care au suferit modificări. Folosiți un amestec rapid de beton pentru a repara această problemă în cel mai scurt timp.
Cu echipamente moderne și materiale performante, toate aceste probleme care apar inevitabil din cauza trecerii timpului sau a factorilor exteriori, pot fi remediate la sfârșit de săptămână.