marți, 30 aprilie, 2024

VIDEO Un alt microbuz cu nouă pasageri a rămas blocat în nămeţi. Oamenii sunt speriaţi şi aşteaptă ajutoare

VIDEO Un alt microbuz cu nouă pasageri a rămas blocat în nămeţi. Oamenii sunt speriaţi şi aşteaptă ajutoare

Facebook
Twitter
Email

Vremea extremă face ravagii pe drumurile din județul Buzău. La această oră este în plină derulare o operațiune de salvare a nouă pasageri dintr-un microbuz care a rămas blocat pe raza localității Bâlhacu, de pe DN2 B Buzău Brăila.

Un TIR care a derapat a blocat tot carosabilul iar mașina de transport persoane a rămas blocată pe drum chiar în plin viscol. Oamenii s-au panicat şi au sunat la 112 dar echipele de la drumuri naționale nu au putut pătrunde până acum pe sensul dinspre Buzău din cauza mașinii de mare tonaj care a blocat drumul.

La această oră salvatorii au pornit pe o rută alternativă dinspre localitatea Vizireni pentru a debloca microbuzul din sulurile de zăpadă formate de vântul care suflă violent cu peste 100 de km pe oră. Toți pasagerii din microbuz sunt speriati şi a şteaptă ca drumarii să le deblocheze maşina din nămeți.

O situaţie similară a fost înregistrată în această dimineaţă în jurul orei şase pe raza localităţii Bentu, unde un microbuz care transporta 11 pasageri de la aeroportul Otopeni către Brăila a fost aruncat pe câmp de vântul puternic.

Pasagerii şi şoferul au intrat  în panică şi au sunat la numărul de urgenţă 112. În cele din urmă, maşina a fost remorcată şi repusă pe şosea de o echipă de intervenţie de la Compania de Drumuri Naţionale, cei 12 fiind acum în afara oricărui pericol.

De asemenea, la ora 04.50 un autovehicul cu cinci pasageri a rămas blocat în zăpadă pe calea rutieră la intrare în judeţul Buzău, dinspre Vrancea, situaţia fiind rezolvată în colaborare cu reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale.

Patru drumuri naţionale au fost închise de la ora 2 dimineaţa, după ce s-a instituit codul portocaliu de ninsoare şi vânt. Din cauza viscolului extrem de puternic, Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să închidă  DN 2C Costesti-Pogoanele, DN 2 B Buzău-Brăila, DN 2 E85 pe sectorul Mărăcineni Rm Sărat şi DN 22 Rm Sărat- Brăila.

În urmă cu o oră a fost închis şi Drumul Naţional 10 Buzău-Braşov tot din cauza viscolului

De asemenea drumul judeţean DJ 203 C este blocat de suluri de zăpadă formate de zăpada adusă de pe câmp. La această oră drumarii practic nu pot interveni din cauza vizibilităţii extrem de reduse şi a vântului puternic.

VIDEO Drumul spre Brăila este impracticabil din cauza viscolului

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.