marți, 30 aprilie, 2024

VIDEO Promisiunea lui Victor Ponta: Sătenii din Vadu Paşii vor avea pod peste râul Buzău

VIDEO Promisiunea lui Victor Ponta: Sătenii din Vadu Paşii vor avea pod peste râul Buzău

Facebook
Twitter
Email
În cadrul vizitei electorale efectuată de Victor Ponta joi la Buzău, premierul le-a promis celor peste 50 de săteni din comuna Vadu Paşii, care îl aşteptau alături de primarul localităţii Virgil Suditu, lângă podul rutier închis în anul 2005, că obiectivul va fi reabilitat de autorităţile judeţene cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Printre cei care s-au aflat alături de Victor Ponta la Buzău s-au numărat preşedintele C.J. Buzău Cristi Bîgiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Transporturilor, Ioan Rus,  ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici şi Călin Popescu Tăriceanu.

Peste 700 de localnici traversează zilinic podul dintre oraşul Buzău şi comuna Vadu Paşii ca să ajungă la locurile de muncă sau la şcolile din oraş.Promisiunile de consolidare a podului au fost multe şi rând pe rand miniştrii s-au perindat pe-aici cu promisiuni dar nu s-a făcut nimic. Lucrările de refacere ale acestui obiectiv, au devenit o certitudine abia joi, odată cu vizita primierului Victor Ponta.” Domnul Preşedinte al CJ Buzău are deja banii alocaţi de la guvern şi acum trebuie doar să ne apucăm de construcţie.Vă spun eu că o să facem treabă bună” a mai adăugat Victor Ponta. Lucrările de reabilitare ale podului avariat la inundaţiile din anul 2005 vor costa 46.304.669 lei cu termen de finalizare în 30 de luni. Finanţarea se face prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Reabilitarea podului de peste râul Buzău a fost o prioritate a primăriei Vadu Paşii în ultimii doi ani. Primarul localităţii, Virgil Suditu, spune că după redarea în folosinţă a podului, investitorii nu-i vor mai ocoli. „După refacerea podului se va scurta legatura cu Buzăul de la zece cât este în prezent la doi kilometri iar preţul terenurilor se va mări considerabil.  Sătenii s-ar mai înstări un pic iar investitorii mari nu ne vor mai ocoli ca până acum.Vom avea mai multe locuri de muncă dar şi posibilităţi de dezvoltare” ne-a declarat, Virgil Suditu, primarul localităţii Vadu Paşii.

 Pus pe hârtie de celebrul proiectant Anghel Saligni, podul de la Vadu Paşii a deservit circulaţia rutieră din 1949 şi până în primăvara anului 2005.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.