duminică, 19 mai, 2024

Noul prefect al judeţului Buzău a depus astăzi jurământul

Noul prefect al judeţului Buzău a depus astăzi jurământul

Facebook
Twitter
Email

Juristul Maria Buleandră, de 42 de ani, a depus vineri jurământul oficial pentru funcţia de prefect al Judeţului Buzău, în prezenţa secretarului de stat din MDRAP Iulian Matache, care a participat la activitatea de învestire. Maria Buleandră l-a înlocuit pe fostul prefect Gabriel Baltă eliberat din funcţie marţi de primul ministru Victor Ponta, pentru deficienţe în rezolvarea unor situaţii critice apărute după valul de ninsori care a lovit în ultima săptămână judeţul Buzău. Maria Buleandră este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Al.I Cuza” promoţia 2000, are 42 de ani şi este necăsătorită.”Obiectivul meu ţine de rezolvarea problemelor din această perioadă. Judeţul Buzău abia a trecut de codul roşu are încă numeroase probleme nerezolvate cu iarna”, a declarat noul prefect imediat după investire.

Aflat marţi în vizită la Buzău, vicepremierul Liviu Dragnea l-a criticat public pe fostul prefect al judeţului Buzău, Gabriel Baltă, care nu ar fi acţionat cum trebuie şi nu a apelat la forţele Ministerului Apărării şi cele ale Ministerului de Interne pentru deszăpezirea satelor izolate de viscol. După câteva ore a venit și replica primului ministru Victor Ponta  care a anunţat schimbarea prefectului de Buzău. ”Vreau ca şi în teritoriu toată lumea să îşi facă datoria şi vreau mai multă competenţă. Pe cei care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor îi înlocuim. La Buzău, înţeleg că lucrurile nu au mers bine şi, la propunerea ministrului de Interne, miercuri o să numim un alt prefect la Buzău, capabil să facă faţă la aceste încercări.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.