duminică, 5 mai, 2024

Sărata Monteoru va fi pentru 24 de ore raiul pasionaților de curse off-road

Sărata Monteoru va fi pentru 24 de ore raiul pasionaților de curse off-road

Facebook
Twitter
Email
Stațiunea buzoiană Sărata Monteoru va găzdui, peste o lună, o importantă competiție de off-road organizată de clubul sportiv GTC Motorsport, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este programat pentru perioada 25 – 27 septembrie.

Ajuns la cea de a patra ediție, GTC Trophy vine anul acesta cu un format nou, în care cele trei zile de concurs clasice – două de traseu și una de Trial, vor fi condensate în circa 25 – 30 de ore, cu parcurgerea traseului atât ziua, cât și noaptea. O altă noutate este faptul că se navighează atât pe roadbook, cât și pe track.
 
Echipajele înscrise în concurs vor putea opta pentru trei clase competiționale, Open, Standard și Hobby, cu grade diferite de dificultate. În funcție de condițiile meteo, lungimea traseelor va fi de 150 – 200 km la clasa Open, 200 – 250 km la clasa Standard și aproximativ 150 km la clasa Hobby. Competiția se adresează atât sportivilor licențiați F.R.A.S., cât și începătorilor. 
 
Clasamentul final va ține cont de punctajul obținut la cele două secțiuni ale concursului, traseu și Trial, iar premierea va avea loc sâmbătă seară, 26 septembrie, la Hotel Cazino, din Sărata Monteoru. 
 
De asemenea, participanții la Trial pot alege să se înscrie la Triatlonul Hitachi, un concurs de îndemânare tehnică, unde vor înfrunta probe precum: înlocuirea unei roți cu pistolul pneumatic cu acumulator, înșurubarea cât mai multor holtzșuruburi într-un panou OSB într-un minut și chiar o probă de tăiat lemne cu drujba. 
 
Spectatorii care vor dori să asiste la momentele cheie ale competiției vor găsi, pe site-ul www.gtctrophy.ro, o hartă cu punctele de interes și informații special concepute să ajungă acolo. De asemenea, la fața locului se vor distribui și hărți printate cu aceste puncte de interes.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.