duminică, 5 mai, 2024

A ajuns la trei bilanțul morților în explozia din atelierul de sudură din Simileasca

A ajuns la trei bilanțul morților în explozia din atelierul de sudură din Simileasca

Facebook
Twitter
Email
Numărul morților în urma exploziei produse sîmbătă pe strada Transilvaniei, la un atelier de sudură, a ajuns la trei. Proprietarul atelierului a fost omorât pe loc, de suflul deflagrației, iar cei doi răniți au murit la Spitalul de Arși din București. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului bucureștean, șoferul TIR-ului la rezervorul căruia se suda când s-a produs explozia, Niculae Stere, de 49 de ani, a murit sâmbătă la scurt timp de la momentul la care a fost adus la spital. Cel de-al doilea rănit, Marian Liviu Hulduban, de 43 de ani, a decedat în cursul zilei de luni.
 
Aceștia suferiseră arsuri pe 80 și respectiv 90 la sută din suprafața corpului iar medicii nu i-au putut salva.
 
Cel de-al treilea rănit în urma exploziei, un adolescent de 16 ani, fiul lui Niculae Stere, a fost externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă starea sa fiind bună.
 
Deflagrația s-a produs în momentul în care patronul atelierului de sudură din Simileasca, Mihai Lăcătușu, a încercat să sudeze rezervorul unui TIR în care erau acumulați vapori de combustibil. Bărbatul, un sudor renumit în oraș, în vârstă de 53 de ani, a murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite, bilanțul agravându-se ulterior. 
 
O echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău s-a deplasat la locul unde a avut loc deflagrația și a demarat cercetările, împreună cu specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Buzău.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.