vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO Buzoienii au semnat în număr mare pentru înlocuirea în Constituție a termenului ”soți” cu sintagma “bărbat și femeie”

VIDEO Buzoienii au semnat în număr mare pentru înlocuirea în Constituție a termenului ”soți” cu sintagma “bărbat și femeie”

Facebook
Twitter
Email
Buzăul ocupă locul 4 cu peste 90.000 de semnături strânse de Asociația Părinți pentru Ora de Religie pentru modificarea Constituției, astfel încât să fie eliminată orice interpretare pe care utilizarea termenului de “soţi” în legea fundamentală a țării ar putea să o aibă. Demersul urmărește înlăturarea noţiunii de “soţi” cu sintagma “bărbat și femeie”, în articolul 48 al Constituţiei.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”, este textul din Constituţie pentru care se cere o modificare.
Reprezentanții Bisericii consideră că, printr-o astfel de exprimare, se dă undă verde căsătoriilor între persoane de același sex și, prin urmare, s-a demarat o amplă campanie de strângere de semnături în lăcaşurile de cult pentru modificarea textului actual din Constituţia României.
Textul referitor la instituţia căsătoriei pe care Biserica Ortodoxă Română ar vrea să îl introducă în Constituţia României este următorul: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.
Reprezentanții Asociației Părinți pentru Ora de Religie consideră că familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie este singura relație care asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare. Practic, familia asigură continuitatea poporului român, spun ei.
Demersul civic a primit încuviinţarea şi semnăturile a peste 90 000 de buzoieni, iar la nivel naţional s-au strâns 2.600.000 de semnături. Acum semnăturile urmează să fie depuse la registratura Parlamentului României.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.