VIDEO Peste 2.000 de oameni au luat parte la Marşul pentru Viaţă, organizat în municipiul Buzău

Sâmbătă, de Buna Vestire, peste 2.000 de buzoieni s-au strâns la poarta Parcului Crâng pentru a lua parte la „Marşul pentru Viaţă“, un eveniment desfăşurat în toată țara. Evenimentul a mai fost organizat la Râmnicu Sărat și Nehoiu.

La Buzău, manifestarea a început după ora 16.00, de la poarta Parcului Crâng. Participanţii au mers într-un marş, pe traseul Parcul Crâng, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Catedrala Copiilor ”Sfântul Sava” şi Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”. Au participat elevi, tineri, dar şi preoţi din toate parohiile din oraș și din comunele învecinate.

”Un creștin este obligat să susțină viața și nu este o opțiune. Cum ai obligația să bucuri pe Dumnezeu, ridicându-te tu însuți, ai obligația să sprijini viața pentru ca și ceilalți să se ridice în această liturghie care este a oamenilor și a popoarelor. Ne năpădesc cu tot felul de aiureli, cu tot felul de închipuiri venite dintr-o altă concepție. Noi românii avem această concepție de viață de 2.000 de ani. Noi suntem poporul care L-am primit pe Dumnezeu nu prin poruncă, ci natural”, a spus Nicolae Mușat, participant la marș.

La Râmnicu Sărat, evenimentul a început la ora 14.00 şi s-a derulat pe traseul: Magazinul Victoria, Principală, Spitalul Municipal şi Primăria Municipiului Râmnicu Sărat. Aproape 1.000 de persoanse au fost la eveniment. Alți peste 700 de buzoieni au particpat la marșul organizat, tot de la ora 14.00, la Nehoiu. Aici, manifestarea s-a desfășurat pe itinerariul: Catedrala ”Sfântul Gheorghe”, 1 Decembrie 1918, Spitalul Orăşenesc, Str. Al. I. Cuza, DN 10 şi Catedrala ”Sfântul Gheorghe”.

„Marşul pentru viaţă” a avut loc în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova. El reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului.

În România, în perioada 1958 – 2014, au fost efectuate circa 22.638.755 de avorturi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă.

Organizatorii evenimentului anual sunt Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Fundaţia pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău, Unity in Values Association, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) – filialele Buzău, Nehoiu şi Râmnicu Sărat, având sprijinul şi binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Fii Reporter