VIDEO Au fost scoase în curtea Catedralei raclele cu moaștele mai multor sfinți și un fragment din lemnul sfintei cruci

Au început manifestările dedicate hramului Catedralei Arhiepiscopale. Cu acest prilej, au fost scoase spre închinare, în aghiasmatarul din curtea lăcașului, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și racla ce conține moaște ale mai multor sfinți. La catedrală fost adusă și racla cu un fragment din lemnul sfintei cruci.

Joi, 25 mai 2017, de praznicul Înălțării Domnului, Catedrala Arhiepiscopală din Buzău își va sărbători hramul. Manifestările dedicate hramului au debutat miercuri, 24 mai, cu Simpozionul Internațional de Muzicologie Bizantină, programat în Sala de Conferințe a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău.

La ora 10.00, au fost scoase spre închinare, în aghiasmatarul din curtea Catedralei Arhiepiscopale, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și racla ce conține moaște ale mai multor sfinți: Mucenicii Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel; Ierarhul Nifon – Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti; Ierarhul Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi; Cuviosul Stelian Paflagonul; Ierarhul Iosif cel Nou de la Partoş – Mitropolitul Banatului.

Totodată, ÎPS Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a întâmpinat racla cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, adusă de o delegație din Grecia, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Varnava, Mitropolit de Neapolis și Stavroupolis.

În seara zilei de miercuri, de la ora 18.00, va fi oficiată, în catedrală, Vecernia Înălțării Domnului, unită cu Litia, iar joi, 25 mai, de la ora 09.00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, urmată de slujba Parastasului pentru eroii neamului și pentru ctitorii locașului de cult.

Programul zilei de joi se va încheia cu un concert, care va fi susținut, începând cu ora 18.30, la Catedrala Arhiepiscopală, de următoarele formații corale: Corala Ortodoxă de Copii „Glasul Îngerilor” a Catedralei „Sfântul Sava”, Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei „Înălțarea Domnului” și Corala Mixtă „Crescendo” a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău.

Fii Reporter