Serviciu de catering pentru pomeni şi parastase, înfiinţat de o parohie din Berca împreună cu o asociaţie creştină

O parohie din localitatea buzoiană Sătuc deţine în parteneriat cu o asociaţie creştină un serviciu de catering care calcă în picioare toată concurenţa din zonă. Aproape toate praznicele din Berca şi comunele învecinate sunt organizate de personalul punctului de alimentaţie publică din subordinea Fundaţiei Filantropia, care are în administrare aşezăminte sociale. Cel mai ieftin meniu pentru pomeni este de 17 lei.

Punctul de catering din satul Sătuc, comuna Berca, este unic cel puţin în judeţul Buzău. Bucătarii şi personalul de servire au fost recrutaţi din rândul sătenilor sau al tinerilor din familii sărmane, care s-au aflat sub protecţia Asociaţiei Filantropia.

Din veniturile cantinei sunt plătite salarii dar este alimentat şi bugetul de investiţii al aşezămintelor sociale.

”Încercăm să aducem venituri proprii printr-o activitate de catering, cu bucătărie proprie în care facem servicii mai ales pentru pomeni şi parastase, iar fondurile nu foarte mari sunt investite şi reinvestite pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru bătrâni. Avem autorizaţiile necesare de la Direcţia Sanitară Veterinară, de la Direcţia de Sănătate Publică, maşinile sunt omolopgate pentru aşa ceva, personalul calificat, cu toate normele de igienă respectate pentru a oferi un serviciu de calitate şi sigur”, spune preotul Daniel Necula, preşedintele Asociaţiei Filantropia.

Punctul de alimentaţie publică este solicitat cu mâncare pentru evenimente, pe o rază de 50 de kilometri, pentru că este mai ieftină decât la concurenţă. Preotul care o administrează spune că aceasta este distanţa la care se poate ajunge cu mâncarea caldă.

Mai multe, pe adevarul.ro!

Fii Reporter