joi, 22 februarie, 2024

S-a sinucis sau nu Simona Lazăr? Necropsia a fost neconcludentă. Dileme legate de înmormântarea infirmierei

S-a sinucis sau nu Simona Lazăr? Necropsia a fost neconcludentă. Dileme legate de înmormântarea infirmierei

Facebook
Twitter
Email

Autopsia efectuată la Buzău în cazul Simonei Lazăr, infirmiera care a fost găsită fără suflare în propria mașină, este neconcludentă, spun surse din anchetă. Probele vor ajunge la IML București, pentru aprofundarea examinării, demers care va necesita o perioadă lungă de timp.

Criminaliștii nu se pot pronunța dacă femeia s-a sinucis până nu primesc rezultatele analizei toxicologice.

Trupul femeii de 39 de ani a fost luat de famile de la morga SML Buzău și depus miercuri la capela Bisericii Sf. Ioan Botezătorul, din cartierul Poștă. Simona Lazăr va fi înmormântată, joi, în cimitirul parohial din cartierul Mihai Viteazul.

Pentru familie și parohul bisericii din Poștă este încă neclar modul în care va fi înhumată Simona, având în vedere suspiciunea că moartea a fost urmarea unui act voluntar.

Potrivit regulilor bisericești, dacă este considerată sinucigașă, Simona trebuie să aibă o înmormântare sumară, fără slujbă în biserică. Nici clopotul nu este tras în astfel de cazuri iar înhumarea se face la marginea cimitirului.

Va fi înmormântată Simona precum un sinucigaș?

Pentru că nu există o dovadă clară din anchetă că femeia s-ar fi sinucis, rudele trag nădejde că rânduiala va fi una normală, care să nu afecteze și mai mult familia îndoliată. Rudele i-au și săpat mormântul într-o zonă centrală a cimitirului, unde familia cumpărase loc de veci.

Poliția încadrează moartea suspectă a Simonei la ucidere din culpă, situație care nu exclude nicio ipoteză privind cauzele decesului până nu apar probe clare în dosar.

Sicriul cu trupul Simonei este ținut acasă

Sinuciderea nefiind dovedită, dilema parohului din cartierul Poștă este cu atât mai adâncă, iar ea trebuie rezolvată până joi dimineață, când este programată înmormântarea infirmierei.

În luarea unei decizii, părintele contează și pe sfaturile consilierilor din Arhiepiscopie, care, într-un context ambiguu, trebuie să pună în balanță normele bisericești, de o parte, și doleanțele familiei, de cealaltă parte.

Poliţiştii din Buzău anchetează moartea femeii de 39 de ani, infirmieră la secţia ATI din Spitalul Judeţean. Simona Lazăr fusese dată dispărută de familie iar o zi mai târziu a fost găsită fără suflare în autoturismul personal, într-o zonă necirculată a Buzăului.

În maşină ar fi fost găsit şi un bilet, adresat unei persoane dragi, cu mesajul: ”nu găsesc pe cineva mai de preţ decât tine”.

Simona Lazăr era căsătorită şi avea trei copii. Colegii din spital vorbesc de ea ca despre o persoană foarte muncitoare şi dedicată meseriei sale. Anchetatorii nu ştiu deocamdată cum s-a produs decesul, însă ipotezele conduc către sinucidere. Totul va fi elucidat însă în urma analizelor care vor fi efectuate la IML București.

Biserica interzice săvârşirea slujbei înmormântării celor care s-au sinucis, îngăduind doar săvârşirea unei slujbe sumare, la cimitir.

”În situaţia în care se constată că persoana care şi-a luat viaţa nu mai era, în acel moment, în deplinătatea facultăţilor sale mintale, se îngăduie săvârşirea slujbei înmormântării cu toată sobrietatea şi consternarea adecvate situaţiei şi cu reală compasiune atât pentru sinucigaş, cât şi pentru cei aflaţi în urmă”, scrie doxologia.ro.

Trupul fără suflare al Simonei a fost descoperit într-un autoturism parcat pe o stradă necirculată. Era infirmieră la ATI

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.