joi, 22 februarie, 2024

Profesor al Liceului pentru Deficienți de Vedere din Buzău, răpus de Covid-19

Profesor al Liceului pentru Deficienți de Vedere din Buzău, răpus de Covid-19

Facebook
Twitter
Email

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău au fost înregistrate 186 cazuri noi de infectare și alte două cazuri de reinfectare. De asemenea, DSP a raportat și cinci decese în rândul unor pacienți cu vârste cuprinse între 66 și 82 de ani.

Luni, județul Buzău a depășit pragul de 600 de decese în rândul pacienților infectați cu Covid-19, de la începutul pandemiei. Cu cele 14 cazuri raportate de DSP, s-a ajuns la 606 decese.

Pe lista buzoienilor răpuși în ultimele zile de coronavirus a apărut și numele profesorului de geografie, Viorel Ionașcu, de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere.

”O inimă mare a încetat să mai bată! Un suflet nobil s-a ridicat la Cer! Deplângem, cu nemărginită durere, stingerea neașteptată din viață a bunului nostru coleg și prieten, profesor Viorel Ionașcu! Odihnă veșnică în Lumină!”, au transmis colegii profesorului Ionașcu.

Spitalul de la Smeeni devine unitate suport Covid-19

Marți, Ministerul Sănătății a aprobat solicitarea făcută de autoritățile județene pentru a transforma spitalul de la Smeeni în unitate suport Covid-19 pentru a putea trata în continuare pacienții infectați cu noul coronavirus, având în vedere că celelalte spitale sunt aglomerate și medicii nu mai fac față unui număr atât de mare de pacienți.

În spital vor fi amenajate 35 de paturi pentru bolnavii care vor fi transferați la Smeeni. Aici vor fi tratați pacienții cu forme ușoare și medii de boală, la fel ca și în cazul spitalului de la Nehoiu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.