miercuri, 21 februarie, 2024

Peste 1.500 de credincioși au fost în pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Peste 1.500 de credincioși au fost în pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Facebook
Twitter
Email

Peste 1.500 de oameni au plecat, vineri seară, în procesiune pe străzile municipiului Buzău și au refăcut, simbolic, drumul de la Golgota la mormântul Mântuitorului. Procesiunea s-a desfăşurat pe traseul strada Obor, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, strada Chiristigii, strada Frăsinet, strada Unirii şi din nou strada Obor până la Catedrala Arhiepiscopală „Înălţarea Domnului”.

După ce au ascultat în biserică slujba prohodului, credincioșii din Buzău au pornit, cu lumâanări aprinse în mână, pe străzile orașului. Cei peste 1.500 de oameni au fost conduși de un alai de preoți, în frunte cu arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, IPS Ciprian.

Câțiva credincioși au purtat pe brațe sfântul Epitaf, o pânză sfințită pe care este reprezentată coborârea de pe cruce a lui Iisus.

Sâmbătă noapte, credincioșii sunt așteptați la slujba de înviere, de unde vor pleca acasă cu Lumina Sfânta, care simbolizează trecerea de la întuneric la lumină și de la moarte la viață.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.