Pelerinaj de Florii, în Buzău, programat pe traseul dintre Parcul Crâng și Catedrala Arhiepiscopală

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei va organiza sâmbătă, 8 aprilie 2017, tradiţionala procesiune organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. În municipiul Buzău, evenimentul va începe la ora 16.30, în Parcul Crâng, lângă biserica Sfânta Filofteia, cu citirea rugăciunii de binecuvântare a stâlpărilor.

Credincioșii, cu ramuri de salcie în mâini, vor pleca în procesiune pe următorul traseu: Parcul Crâng – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Unirii – Str. Obor – Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului. În cadrul procesiunii, vor avea loc două opriri: la biserica Sfântul Spiridon (Bd. Nicolae Bălcescu) și la Catedrala Copiilor Sfântul Sava (Bd. Unirii), unde vor fi rostite rugăciuni.

Toţi participanții vor fi întâmpinaţi, în pridvorul Catedralei Arhiepiscopale, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care va oficia slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvântare a pelerinilor, apoi va rosti un cuvânt de învăţătură. În continuare, ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârși, în locașul de cult, Vecernia Floriilor.

La final, în aghiasmatarul din curtea catedralei, vor fi scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

Fii Reporter