Omul de afaceri, Ionel Turturică, a decedat la o lună după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Omul de afaceri buzoian, Ionel Turturică, diagnosticat cu COVID-19, a decedat în spitalul Matei Balș, din București. Informația a fost transmisă de familia buzoianului în vârstă de 63 de ani, printr-un mesaj cutremurător postat pe Facebook.

”Preotul și stâlpul familiei noastre, eroul, soțul, tatăl, bunicul, fiul, și prietenul dumneavoastră, Ionel Turturică, se odihnește. (…) Dumnezeu, în bunătatea Sa, a decis să îl cheme astăzi la odihnă, până când Domnul Iisus Cristos va reveni pe norii cerului. Până atunci însă… plângem! De durere… de dor…”, scrie pe Facebook familia buzoianului.

Omul de afaceri, Ionel Turturică, a fost diagnosticat cu COVID-19 luna trecută. A fost internat inițial în Spitalul Județean Buzău, unde a primit tratament cu plasmă hiperimună, însă chiar și așa starea lui s-a degradat foarte mult.

Medicii buzoieni și familia au decis ulterior ca pacientul să fie transferat la spitalul Matei Balș, din Capitală, unde omul de afaceri a decedat.

Atunci când a debutat boala, Ionel Turturică avea simptome specifice răcelii. Adrian, fiul lui Ionel Turturică, susține că păreau semne ale unei viroze obișnuite: răgușeală, durere în gât, frisoane, astfel că nimeni nu s-a gândit la coronavirus.

Ulterior, starea lui Ionel Turturică s-a agravat brusc și extrem de repede, fiind decisă internarea bolnavului la Urgențele Spitalului Județean Buzău, în după-amiaza zilei de 9 august.

Zilele trecute, apropiații omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 anunțau că pacientul a fost transferat la Matei Balș, în București, starea acestuia agravându-se chiar și după ce a primit tratament cu plasmă hiperimună. Nici măcar specialiștii din renumitul spital de boli infecțioase nu l-au mai putut salva pe omul de afaceri doborât de coronavirus în mai puțin de o lună de la diagnosticarea bolii.

În urmă cu doi ani, Ionel Turturică se tratase de cancer de prostată, fără metastaze. Starea lui, înainte de a fi diagnosticat cu COVID-19, spun rudele, era foarte bună, neavând nevoie de tratament oncologic.

Ionel Turturică era patronul firmei AGI Construct SRL și s-a numărat în trecut printre finanțatorii echipei de fotbal Gloria Buzău. A fost prezbiter în Biserica Adventistă de pe strada Mioriței, din municipiul Buzău.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau